Снимките на най-новия сериал на bTV „Белези“ продължават вече трети месец. Участие в него ще вземат едни от най-популярните театрални и кино звезди, които ще разкажат за зрителите истории за изгаряща любов, заплетени семейни отношения и дълбоко пазени тайни. Част от уникалния каст в семейната драма е и обичаната българска актриса Ирен Кривошиева. Като част от екипа, реализиращ продукцията, вече е и носителят на редица престижни награди за своята работа - режисьорът Виктор Чучков-син.

Снимка: bTV Media Group

Ирен Кривошиева влиза в ролята на Мария, доктор по професия, живяла много години в Америка. Според актрисата много черти от характера на образа ѝ съвпадат и с нейния личен. „Сякаш ролята е писана за мен. Мария има син лекар по професия, както е и в моя живот. Тя се връща от Америка и се установява тук, грижи се за своя син така, както аз го правя за моя собствен“.

С усмивка на уста Ирен споделя още, че би се радвала образът на Мария да бъде така разгърнат, че да може всеки ден да е на снимачната площадка.

Снимка: bTV Media Group

Изпитах страхотно вълнение в първия ми снимачен ден, все пак не съм снимала близо 10 години. Впечатлена съм от високото ниво на професионализъм на екипа, от отношението към нас актьорите и от начина, по който се работи с нас. Темпото е много бързо, но винаги и на първо място се обръща особено внимание върху поведението и характера на образите“, споделя Ирен Кривошиева.

Снимка: bTV Media Group

За „Белези“

„Белези“ ще пренесе зрителите в многопластовия свят на едно българско семейство, белязан от любов, омраза, трудни решения и видимо непосилни за приемане последици. Сериалът ще повдигне завесата за сложността на вътрешно-семейните отношения и ще застъпи вечни лични и житейски теми - кога трябва да защитаваш любовта си, кога трябва да направиш компромис, какъв е личният ти житейски избор за това какъв човек си и искаш да бъдеш.
Семейната драма събира едни от големите имена в киното и театралния свят у нас. Основна линия в сюжета е историята на сестрите Надежда и Вера, а в техните роли ще видим актрисите Анастасия Лютова (Надежда) и Вера Йорданова (Вера). Изключително силното актьорско присъствие включва Пенко Господинов (Боян), Валентин Ганев (Стоян), Ирен Кривошиева (Мария), Клементина Фърцова (Радост), Иво Аръков (Никола), Стоян Радев (Веселин), Албена Колева (Гинка), Ирина Атанасова (Силвия), Балена Ланджева (Неда), Матей Митев (Боби) и други. Режисьори на „Белези“ са Драго Шолев, Станислав Тодоров – Роги, Петър Крумов и Виктор Чучков - син. Изпълнителен продуцент е компанията Midwest.