Валентина и Александър Каролеви споделят в „Тази събота и неделя“ историята на своята любов.

Валентина Каролева я познавате от големия екран. Тя играе главната роля във филма "Доза щастие", който разказва истинската история на майка й – журналиста Весела Тотева. История как едно младо момиче тръгва по пътя на наркотиците, но успява да се отскубне от него. Път, който Валентина познава от дете.

Александър Каролев:
Заминах за Англия да уча през септември 2007 г. и няколко дни преди това се засякохме с нея в едно заведение. Не си спомням да сме си казали кой знае какво, но аз после няколко седмици не можех да спра да мисля за нея, въпреки че вече бях в Англия. И както си мислех за нея, тя ми писа във „Фейсбук“.

Валентина:
Тогава „Фейсбук“ тъкмо беше излязъл и аз не знаех много какво правя. И наистина се обърках и пратих съобщение до всичките ми приятели. Но той беше единственият, който отговори.

Александър:
Първата ни среща беше на 22 ноември, при първото ми прибиране в България. От летището отидох при нея, целунахме се и оттогава сме заедно.

Снимка: bTV Media Group

Валентина:
Преди това той ми прати в училище огромен букет – 51 рози. В картичката пишеше „51 дни ни делят от първата ни целувка“.

След три години на връзка от разстояние Валя се решава да замине при Александър, въпреки че дори не владее езика. Женят се през 2013 г.

През 2018 г. Валя се връща в България за снимките на "Доза щастие". Историята на филма е тежка за зрителите, но със сигурност е най-тежка за Валя, която трябва да премине отново през най-големите си страхове и болки от детството. Нещо повече – да влезе в ролята на майка си.

Валя с майка си Весела Тотева (1973-2019)
Снимка: bTV Media Group

Два месеца след снимките на филма тя разбира, че е бременна. Въпреки че Весела успява да гледа филма за себе си завършен, не успява да дочака появата на внучката й – Изабела. С нея животът я разминава само за няколко дни.

Валентина:
През цялото време, докато раждах, колкото и да ме болеше, все едно си я представях до мен и казваше: "Толкова си силна, преминаваш през цялото нещо толкова леко, не се притеснявай". Усещах я там през цялото време. А и малката има някои черти от характера, които усещам, че е взела от баба си.

Валентина и Александър живеят в чужбина, но са сигурни, че някой ден ще се върнат в България.

Целия разговор можете да видите тук.