Франциска Йорданова и Томас Папкала са част от журито на "Dancing Stars", което ще дава своите оценки на звездите и техните танци всяка седмица.

Двамата ще си партнират във вземането на решения с Илиана Раева и Галена Великова.

"Нямам търпение да започнем", казват Франциска и Томас в студиото на "Преди обед".

Ето и 10 любопитни факта за двамата:

  • Франциска е на 19 г., когато заминава за Щатите

Тя отива в САЩ с договор да работи в студио за спортни танци, но скоро се разделя с партньор, с когото танцува. Изправя се пред трудността да търси нов човек за танците, при това в непознатата страна.

  • Томас е трикратен шампион по танци в родината си - Полша

"Чух, че тя си търси човек", казва Томас, който по това време вече живее в Ню Джърси. "Първата ни среща бе в едно студио на Бродуей."

  • Франциска закъснява за първата среща

Чаровната дама не успява да стигне навреме за тази първа среща, тъй като засяда в метрото. Закъснява с 40 минути. Това, разбира се, направило впечатление на Томас, който обичал точността, но въпреки това я изчакал. Тази среща определила живота и на двамата.

  • Любовта им не била от пръв поглед

Химия обаче имало веднага. Двамата обикалят света като двойка и печелят ред награди заедно, а скоро след това стават и семейство.

  • Семейният живот не пречи на професионалния

Двамата успешно балансират професиите си с личните отношения. "Танците са нещо много емоционално - ту драматично, ту смешно - няма копче, с което да бъдеш различен вкъщи и на работа. За нас е голям плюс, че прекарваме толкова време заедно."

  • Те имат две деца

Томас и Франциска са родители на двама синове - на 9 и 11 години. Децата се появяват, след като спират да се състезават активно. Единият им син се увлича по футбола, а другият върви по стъпките на родителите си - танцува.

  • Избират да живеят във Варна, а не в Ню Йорк

За двамата било важно да имат време за възпитанието на децата си. Окончателно се пренасят във Варна по време на пандемията през 2020 г.

  • Томас се грижи за момчетата във Варна, когато Франциска пътува

Помага им много и бабата, основно с готвенето.

  • Децата пък му помагат да учи български

Успява да научи езика сравнително добре и само като ги слуша. Томас харесва храната в България, както и морето, и хората. 

  • Томас и Франциска все още танцуват за удоволствие

Ежедневните професионални ангажименти не са убили страстта към танца у двамата и те нямат търпение за началото на "Dancing Stars".

Танцовото шоу започва на 20 февруари в 20:00 часа по bTV.