Дребни сладки, които са много меки и ароматни. Малки парченца лешници им придават допълнителна хрупкавост. 
Съставки
- 1 бр. Яйце
 - 250 г Краве масло
 - 1 ч.ч. Пудра захар
 - 1 ч.ч. Олио
 - 1 пакетче Бакпулвер
 - 4 ч.ч. Брашно
 - 2 с.л. Какао
 - 100 г Лешници
 - 3 с.л. Вода
 
Начин на приготвяне
- 1. Маслото на стайна температура се нарязва на кубчета. Слага се в купа и се посипва със захарта. Добавят се още олиото, яйцето, бакпулвера, какаото и брашното. Всичко се омесва на ръка до получаването на меко тесто. Ако се получи прекалено сухо, добавете няколко лъжици студена вода.
 - 2. Накрая се сипват ситно нарязаните лешници. Купата с тестото се покрива със свежо фолио и се поставя се за 30 минути в хладилника.
 - 3. От сместа се взема с лъжица за сладолед, с която се оформя на топки. Друг начин е да откъсвате малки парчета, които да оваляте на топчета между дланите си.
 - 4. Курабийките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се 15 минути на 150 градуса в предварително загрята фурна.
 

                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    