Дребни сладки, които са много меки и ароматни. Малки парченца лешници им придават допълнителна хрупкавост.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 250 г Краве масло
- 1 ч.ч. Пудра захар
- 1 ч.ч. Олио
- 1 пакетче Бакпулвер
- 4 ч.ч. Брашно
- 2 с.л. Какао
- 100 г Лешници
- 3 с.л. Вода
Начин на приготвяне
- 1. Маслото на стайна температура се нарязва на кубчета. Слага се в купа и се посипва със захарта. Добавят се още олиото, яйцето, бакпулвера, какаото и брашното. Всичко се омесва на ръка до получаването на меко тесто. Ако се получи прекалено сухо, добавете няколко лъжици студена вода.
- 2. Накрая се сипват ситно нарязаните лешници. Купата с тестото се покрива със свежо фолио и се поставя се за 30 минути в хладилника.
- 3. От сместа се взема с лъжица за сладолед, с която се оформя на топки. Друг начин е да откъсвате малки парчета, които да оваляте на топчета между дланите си.
- 4. Курабийките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се 15 минути на 150 градуса в предварително загрята фурна.