Тази следобедна сладост е готова за не повече от 10 минути. И когато в летния, мързелив следобед ви се прияде нещо сладко, просто вземате един бонбон и се отдавате на насладата. За разлика от повечето сладки десерти, този дори не е вреден, а напротив - много полезен. 


Трюфелите може да направите с всеки (любим ваш) готов микс от ядки и сушени плодове, който се продава в магазините. Важно е ядките да преобладават, защото те дават плътната основа за трюфелите. Сушените плодове са за сладост, а таханът слепва цялата тази смес, за да може да се оформи на топчета. Розовият пипер създава лека пикантност. По желание може и да го пропуснете. Използвайте натурално, неподсладено какао за овалването.

 

Бонбоните може да сложите в кутия и да носите с вас на плажа. Хубавото е, че няма да се разтопят от жегата. Те са подходящи и за деца, стига да нямат алергии към ядки. 

Съставки

  • 1 щипка Розов пипер
  • 70 г Какао
  • 50 г Кашу
  • 40 г Фурми
  • 2 с.л. Сусамов тахан
  • 20 г Годжи бери
  • 40 г Стафиди

Начин на приготвяне

  • 1. Накиснете за 10-ина минути сушените плодове, за да омекнат и да се режат по-лесно. Това важи особено за годжи берито, което е доста трърдо и сухо. Отцедете водата и нарежете на ситно. 
  • 2. Нарежете и ядките на ситни парченца. 
  • 3. Сложете всичко в купа и добавете тахана. Объркайте с лъжица, докато стане еднородна смес. 
  • 4. С ръце оформете топчета, големи колкото орех. 
  • 5. Сипете какаото в равна чиния и овъргаляйте всяко топче плътно в него. 

     

  • 6. Може да оставите в хладилни за 10 минути, а може да консумирате и веднага.