Една лека супа, която да гарнирате с нещо по-различно от добр епознатите хлебни крутони. Предлагаме ви я, сервирана с малки парченца леко запържена шунка.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 50 г Кашкавал
- 50 г Краве масло
- 2 с.л. Олио
- 1 връзка Магданоз
- 1 глава Кромид лук
- 1 кубче Бульон
- 200 г Шунка
- 300 г Зелен грах
- 130 г Бял ориз
- 1 щипка Сол
- 1250 мл Вода
- 1 бр. Морков
Начин на приготвяне
- 1. Сложете водата да заври. В нея разтворете кубчето бульон. Добавете и малко сол.
- 2. Междувременно нарежете лука на ситно и леко го намачкайте. Същото направете и с магданоза. Сложете ги, заедно със ситно нарязания морков, леко да се задушат в олио в дълбока тенджерка.
- 3. Прибавете граха и разбъркайте внимателно, след което изсипете бульона и засилете котлона. Щом заври, добавете ориза и оставете супата да ври 15 минути.
- 4. Нарежете шунката на кубчета и запържете в маслото, докато се зачервят. Готовата супа посипете с парченца шунка и настърган кашкавал.