Една лека супа, която да гарнирате с нещо по-различно от добр епознатите хлебни крутони. Предлагаме ви я, сервирана с малки парченца леко запържена шунка. 

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 50 г Кашкавал
  • 50 г Краве масло
  • 2 с.л. Олио
  • 1 връзка Магданоз
  • 1 глава Кромид лук
  • 1 кубче Бульон
  • 200 г Шунка
  • 300 г Зелен грах
  • 130 г Бял ориз
  • 1 щипка Сол
  • 1250 мл Вода
  • 1 бр. Морков

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете водата да заври. В нея разтворете кубчето бульон. Добавете и малко сол. 
  • 2. Междувременно нарежете лука на ситно и леко го намачкайте. Същото направете и с магданоза. Сложете ги, заедно със ситно нарязания морков, леко да се задушат в олио в дълбока тенджерка. 
  • 3. Прибавете граха и разбъркайте внимателно, след което изсипете бульона и засилете котлона. Щом заври, добавете ориза и оставете супата да ври 15 минути. 
  • 4. Нарежете шунката на кубчета и запържете в маслото, докато се зачервят. Готовата супа посипете с парченца шунка и настърган кашкавал.