Сочна отвътре и с хрупкава коричка отвън – ето така изглежда пъстървата, която днес ви представяме.

Съставки

  • 2 скилидки Чесън
  • 1 бр. Лимон
  • 2 стръка Праз
  • 2 бр. Моркови
  • 1 бр. Пъстърва

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте рибата. Нарежете морковите и праза на жулиени, чесъна - на дребно.
  • 2. В тава сложете рибата върху хартия за печене, поръсете с подправките - сол и черен пипер. 
  • 3. Вътре в рибата сложете нарязания на филийки лимон и чесъна. Около нея разпределете праза и морковите. Овкусете и зеленчуците със сол и пипер. Поръсете зехтин и затворете с хартия за печене.
  • 4. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 10 минути намалете на 180 градуса. Печете така 15 минути, махнете хартията и запечете за още 10 минути.