Сочна отвътре и с хрупкава коричка отвън – ето така изглежда пъстървата, която днес ви представяме.
Съставки
- 2 скилидки Чесън
- 1 бр. Лимон
- 2 стръка Праз
- 2 бр. Моркови
- 1 бр. Пъстърва
Начин на приготвяне
- 1. Измийте рибата. Нарежете морковите и праза на жулиени, чесъна - на дребно.
- 2. В тава сложете рибата върху хартия за печене, поръсете с подправките - сол и черен пипер.
- 3. Вътре в рибата сложете нарязания на филийки лимон и чесъна. Около нея разпределете праза и морковите. Овкусете и зеленчуците със сол и пипер. Поръсете зехтин и затворете с хартия за печене.
- 4. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 10 минути намалете на 180 градуса. Печете така 15 минути, махнете хартията и запечете за още 10 минути.