Великден наближава и както всяка година, идва времето за вкусни козунаци.
По този повод проверихме цените на традиционното великденско лакомство в някои от най-големите софийски пекарни.
Насочихме вниманието си към малки перкарни и места в София, където се месят козунаци с квас, здравословни брашна и т.н.
Ето какви са сумите, които ще трябва да платим, ако искаме да хапваме от там:
„Братя Хлебари"
Козунаци с:
- натурален, 550 г, 19 лв.
- стафиди, 550 г, 25 лв.
- локум и орехи, 550 г, 25 лв.
- пекан и карамелен шоколад, 550 г, 25 лв.
- шам фъстък и бял шоколад, 550 г, 25 лв.
„Хляб и сол“ – 700 г за цена от 27 лв.
Козунаци с:
- стафиди, портокалови кори и бадеми
- белгийски шоколад и лешници
- локум и орехи
- кафе и два вида шоколад - бял и млечен
- ванилия и кафява захар /без добавки/
„100 грама сладки"
Козуначен сладкиш, правоъгълен, с мак и стафиди – 4 вида за 17.90 лв.
- течен шоколад
- с карамел и орехи
- с мак и стафиди
- със сини сливи и орехи
Голям гозуначен сладкиш, различни видове за 29.90 лв.
„Кисело и сладко“
Козунаци с:
- Веган квасен с бадемов тахан:
125 г – 3.80 лв.
350 г – 8.90 лв.
900 г – 19.90 лв.
- Квасен с бадеми и стафиди:
125 г – 3.80 лв.
350 г – 8.90 лв.
900 г – 19.90 лв.
- Квасен с бадеми и шоколад:
350 г – 10.90 лв.
900 г – 25.90 лв.
- Квасен с кленов сироп:
350 г – 15.90 лв.
900 г – 28.90 лв.
„Ванила Китчън“ - цени от 28 до 32 лв.
Козунаци с:
- бестселър: шоколад, тахан и стафиди
- класика: черешово сладко и локум
- иновация: боровинково сладко и виолетки
- гордостта: лешников тахан, шоколад, печени лешници и червени боровинки