Мая Зухди и Елиас Абуд, познати на зрителите от участието им в MasterChef, подготвят днес романтична вечеря за 22 влюбени двойки.

„Ще има сок от роза, домашен нектар от сушени кайсии, агнешко, телешко, ще има и веган ястия. 11-степенно меню, с което ще представим стари автентични рецепти от Сирия и Ливан“ – сподели Мая за LadyZone.bg.

Вечерята ще бъде сервирана на 22 маси в шоурум, който те наемат специално за празника. Ще има жива музика, която също е тематична – сириец ще изпълнява на арабска мандолина романтични мелодии.

Снимка: instagram.com/mayascookings/

„С Ели се срещнахме за първи път в MasterChef. Тичахме и търсихме меласа с въпроса "Къде е сиропът от нар?". След това се спогледахме и на арабски казахме едновременно „Откъде си?“, защото само арабите знаят каква магия можем да направим с този продукт! От този момент станахме истински приятели!“ – пише Мая в Инстаграм и представя плана си за романтична вечеря на 14 февруари - местата, за която вече са изчерпани. 

„Искаме да представим нашите държави с усмивка, защото напоследък новините от нашия край са тъжни“ – поясни за LadyZone Мая, която миналата седмица се ангажира сериозно с трудната кауза за събиране на помощи за Сирия, която е под санкционен режим.