30-годишният ливанец Елиас Абуд отпадна от MasterChef, след като не можа да се справи с предизвикателството „сьомга с бял шоколад“. Бившият стюард, който е открил любовта в България, гостува в „Преди обед“, където разказа повече за кулинарните си страсти и срещите в небето със звезди като Арнолд Шварценегер, Уил Смит и Дейвид Бекъм.

„Всяка седмица готвя риба, но никога с бял шоколад. Сосът ме затрудни, защото нямаше горчица, с която исках да комбинирам шоколада“ – призна Елиас, който още от 10-годишен започва да готви под ръководството на майка си и баба си.

Първото ястие, което е научил, е табуле. В България първите му стъпки в кулинарията са свързани с телешки език в масло, боб и шопска салата.

„Най-трудното е може би козунакът. Качамакът също е труден, иска много бъркане“ – сподели Елиас, който се е записал в MasterChef по идея на съпругата си.

Сега ливанецът има план да готви сезонна храна в каравана, без да използва замразени продукти.

За 7-те си години като стюард казва „Хубава работа, много пътуваш, но е и доста тежко, защото постоянно сменяш часови пояси“. Пандемията и желанието му да създаде семейство са причините да се раздели с тази професия, срещнала го с Арнолд Шварценегер, Уил Смит и Дейвид Бекъм.

„Арнолд е общителен човек, Уил Смит е много земен. Бекъм също. Той беше с Виктория, която е малко по-резервирана“ – сподели Елиас Абуд.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе. Ще видите и как ливанецът приготвя японско ястие в студиото на „Преди обед“.