"Сърцето ми е твое" - това можем, когато обичаме, и когато черпим някого с тези сладки. Те са по класическа рецепта за маслено тесто. Затова се получават крехки и с нежен вкус. Подсладени са с ягодово сладко и пудра захар. За повече екзотика може да добавите и кокосови стърготини.
Съставки
- 125 г Краве масло
- 1,5 ч.ч. Пудра захар
- 1/2 ч.ч. Царевично нишесте
- 1/2 ч.ч. Олио
- 4 ч.ч. Брашно
- 1 пакетче Ванилия
- 1 ч.ч. Сладко от ягоди
- 1 бр. Яйце
Начин на приготвяне
- 1. Пресейте брашното и го сипете в тава или върху равна повърхност, на която може да месите. Оформете кладенче.
- 2. В него чукнете яйцето и добавете мекото масло, олиото, нишестето, ванилията и пудрата захар.
- 3. Всичко се омесвана меко тесто. Не трябва да лепне по ръцете. Ако има нужда, добавете още малко брашно. Ако се получи прекалено твърдо, добавете 1 с.л. ледена вода.
- 4. Обвийте топката тесто в свежо домакинско фолио. оставете го за 30 минути в хладилника.
- 5. След като го извадите, разточете на кора с дебелина не повече 0,5 см. Изрежете с голяма формичка на сърце. От половината изрязани фигури изрежете сърчица с по-малки форми.
- 6. Подредете сладките в тава, застлата с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 10-13 минути. Колкото по-тънки са сладките от толкова по-малко време за печене имат нужда. трябва да са леко розови.
- 7. След като се охладят добре, слепете ги с ягодово сладко. Притиснете леко, така че да излезе в малкото сърчице. така ще се получи хубав контраст с червения цвят.
- 8. По желание може да поръсите с пудра захар или фини кокосови стърготини.