"Сърцето ми е твое" - това можем, когато обичаме, и когато черпим някого с тези сладки. Те са по класическа рецепта за маслено тесто. Затова се получават крехки и с нежен вкус. Подсладени са с ягодово сладко и пудра захар. За повече екзотика може да добавите и кокосови стърготини.

Съставки

  • 125 г Краве масло
  • 1,5 ч.ч. Пудра захар
  • 1/2 ч.ч. Царевично нишесте
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 4 ч.ч. Брашно
  • 1 пакетче Ванилия
  • 1 ч.ч. Сладко от ягоди
  • 1 бр. Яйце

Начин на приготвяне

  • 1. Пресейте брашното и го сипете в тава или върху равна повърхност, на която може да месите. Оформете кладенче. 
  • 2. В него чукнете яйцето и добавете мекото масло, олиото, нишестето, ванилията и пудрата захар. 
  • 3. Всичко се омесвана меко тесто. Не трябва да лепне по ръцете. Ако има нужда, добавете още малко брашно. Ако се получи прекалено твърдо, добавете 1 с.л. ледена вода. 
  • 4. Обвийте топката тесто в свежо домакинско фолио. оставете го за 30 минути в хладилника. 
  • 5. След като го извадите, разточете на кора с дебелина не повече 0,5 см. Изрежете с голяма формичка на сърце. От половината изрязани фигури изрежете сърчица с по-малки форми. 
  • 6. Подредете сладките в тава, застлата с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 10-13 минути. Колкото по-тънки са сладките от толкова по-малко време за печене имат нужда. трябва да са леко розови.
  • 7. След като се охладят добре, слепете ги с ягодово сладко. Притиснете леко, така че да излезе в малкото сърчице. така ще се получи хубав контраст с червения цвят.

     

    Снимка: Istock.com
  • 8. По желание може да поръсите с пудра захар или фини кокосови стърготини.