Вкусна рецепта, предоставена от мама Недка Купенова и Мария Данчева, участвали в предаването "Мама готви по-добре".

Съставки

  • 1/2 кг Картоф
  • 2 бр. Яйца
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1 консерва Нахут от консерва
  • 500 г Бяла риба
  • 1/2 кг Тиква

Начин на приготвяне

  • 1. Рибата сварете на пара.
  • 2. Лука нарежете и задушете в тиган с малко олио.
  • 3. В купа намачкайте нахут от консерва, рибата, яйце, сол и задушения лук.
  • 4. От получената смес оформете крокети и ги оваляйте в яйце и галета.
  • 5. Изпържете ги в сгорещено олио.
  • 6. Обелете картофите и тиквата и ги нарежете на кубчета. Сварете ги.
  • 7. Намачкайте ги на пюре като добавите сол, мляко и масло.
  • 8. Сервирайте рибните крокети с пюрето като гарнитура.