Есента е вече на вратата и сме готови след хубавите морски приключения да продължим приятните изживявания в градски условия.  

От личния опит на Симеон Юруков, който живее в Пловдив, направихме класация топ 5 завадения за хапване във втория по големина град на България. 

1. „При Джери“

Малкото фамилно заведение предлага винаги топли супи и свежи салати. Има аламинути, скара и гарнитури и всичко това във всекидневното обедно меню. Любителите на шкембе чорбата, не трябва да подминават заведението в никакъв случай. Обстановката е леко останала назад във времето, но мястото е чисто, а цените са изключително добри. Хората често чакат на опашка за място, защото добре познават собственика Джери и му се доверяват за това, с което ще ги нахрани.

2. „Филипополис“

Ресторант - градина „Филипополис“ е разположен в едноименния музей – галерия, който се намира в северната страна на тунела. Обстановката е изискана и цените са по-високи. Тук можете да опитате най-вкусната паста с телешки късчета, чери домати и сметанов сос. Менюто предлага и специалитети с морски дарове.

3. „Аморе“

Италианската пицария предлага както великолепни пици, така и средиземноморска кухня. Обедното меню е по-консервативно, но е много вкусно, защото винаги се приготвя на момента. Ястията на заведението са винаги интересно поднесени. Пицарията разполага и с отопляема градина, а обстановката е наистина уютна.

4. „Рахат тепе“

Заведението е разположено в Стария град на Пловдив. Вътрешната част на ресторанта не е толкова модернизирана, но терасата е ключовото място – огромна градина с гледка към източната част на града. Винаги има хора, защото храната е много вкусна. Свинските ребра на заведението са впечатляващи с вкуса си.

5. „Ривиера

 

Снимка: Instagram

Ресторантът е голям и това затруднява персонала и забавя обслужването. Заведението е подходящо за големи събития. Интериорът е съвременен. Менюто е богато и предлага хапване за всеки вкус. От вегетарианските опции трябва да опитате руладини с поширан спанак, ементал и сирене, както и моцарелените бонбони.

Ето тук вижте топ 5 заведения за хапване във Варна:

Още от поредицата топ 5 заведения за харване в Бургас: