Виктория Бекъм не е никак чужда на най-големите събития в модната индустрия, каквото безспорно е Мет Гала. За първи път певицата и дизайнер преминава по легендарните стъпала на музея Метрополитън в Манхатън през 2003 година, носейки Dolce & Gabbana. През годините тя е присъствала още няколко пъти на събитието заедно със съпруга си Дейвид.

Тази година обаче е по-различна за 50-годишната британка. Макар че тя самата не присъства на Мет Гала, нейна рокля се разходи по червения килим на събитието за първи път.

Тя бе носена от младата звезда на сериала на Netflix „Бриджъртън“ Фийби Дайнвор. Тоалетът отговаряше напълно на темата на събитието "Спящи красавици: събуждане на модата" – романтична бледорозова рокля от изящна и нежна винтидж дантела, цветът на която е избран специално, за да съответства на тена на кожата на актрисата.

Снимка: Getty Images

Ефирният силует е ръчно изработен и украсен с над 300 дантелени апликации, ръчно изрязани и пришити върху основата от тюл.

29-годишната Фийби дебютира на Мет Гала през 2022 г., облечена в тоалет на Louis Vuitton. В интервюта тя е споделяла, че е фен на „Спайс Гърлс“, така че изборът Виктория Бекъм да я облече за тазгодишното събитие не е никак случаен.

"Балът на Метрополитън е едно от най-значимите събития през годината, така че очевидно да имаме изцяло персонализирана визия на Виктория Бекъм на червения килим - за първи път - е знаков момент за нас! Това е доказателство колко далеч е стигнала марката от 2008 г. насам", заяви дизайнерката в интервю за британския Vogue.

Първата рокля на Виктория Бекъм, изработена специално за Мет Гала, е последното от поредица важни събития зa футболната съпруга, която наскоро отпразнува своя 50-и рожден ден, заобиколена от семейството и най-близките си приятели. Малко след това тя представи своята колекция в колаборация с Mango.