Славея Сиракова и малката й дъщеричка Емили споделят еднакви аксесоари - тюрбан за коса. Дъщерята на футболиста Наско Сираков публикува снимка, на която и двете са с такъв, в светъл тюркоазен цвят. 

Mаching mom baby е тренд, при който майка и дете се обличат еднакво или имат съвпадение в някой от аксесоарите, които носят.  

С хаштаг #mommyandme има над 5 милиона публикации в Instagram. По-голямата част от тях са именно за модни съвпадения.  

За сезон 2011/2012 г. марки като Lanvin, Gucci, Stella McCartney, Marni и други направиха специални колекции с рокли за майки и дъщери. В историята на модата тези съвпадения, характерни за 1908 година, са отбелязвани като начин да се демонстрира идеалното семейство. Те са предпочитан аксесоар още от 1934 г., когато Грета Гарбо носи серия от тях във филма "Цветният воал".

Аксесоарите за коса явно са предпочитани от Славея. Мама и бебе бяха с еднакви ленти с флорални мотиви и през лятото. 

Всъщност това не е първият път, в който малката Емили носи тюрбан. 

През лятото, докато се наслаждаваше на водата и слънцето, тя също беше с такъв, но в друг цвят. 

Историята на тюрбана започва от далечна Месопотамия, където първоначално се носел само от кралски особи и духовни водачи. 

Тюрбана сме виждали като част от облеклото на Сара Джесика Паркър, Бионсе, Кейт Мос, Лейди Гага, Никол Шерцингер и Кейти Пери. С тях на сцена излизат Били Холидей и Нина Симон. Още по-назад във времето, през XVII век Вермеер рисува своето "Момиче с перлена обеца" именно с тюрбан от екзотичен и скъп турски плат.