Колекцията BARRACUDA пролет/лято 2020 на Knapp е прясна-прясна. Дизайнерите Антония Йорданова и Кристина Бъчварова отново изненадват приятно със свеж морски полъх, идващ от техния авторски рибешки принт и изключително свежарските цветове. В съчетание с естествените материи, използвани при направата й, тя се превръща в идеалната модна компания на това лято. Какво ни сподели Антония само 48 часа след представяне на колекцията, откъде са почерпени идеите и вдъхновението за нея и какви са първите отзиви за клиентите и последователите на марката.

Първото нещо, което се вижда и грабва окото в колекцията, е принтът на риби. Как се роди идеята и морето ли ви вдъхнови за него?

Всички хубави идеи и неща се раждат случайно. Морето го обичаме много, но вдъхновенията, поне при нас, май не се случват точно така. Винаги мислим какъв да е образът, как ще го стилизираме, дали ще се харесва, дали не е преекспониран. При рибите това беше голямото предизвикателство - да работим със стандартен за сезона образ, който обаче да съумеем да поднесем по коренно различен начин и да е логично продължение, с нашия подход и стил. Реалната случка, при която се роди идеята за рибите, беше една вечер у дома и разговор, в който близък човек насочи темата към тях, а на мен ми се стори страхотна идея и я споделих с Криси.

Цветовете са супер свежарски и летни – как ги избрахте?

И двете с Криси работим добре с цветове. Често имаме разминавания във вкуса към тях, но когато става въпрос за базовите жълто, синьо, червено и зелено, интересното е как да ни стигнат, а не как да работим с тях. И това също беше предизвикателство! Точно поради тази причина ще видите, че не сме издържали и сме добавили оранжево и лилаво тук-таме, но при всички случаи идеята беше да работим с чисти тонове и графика и да създадем своеобразна мозайка от силно стилизирани риби и геометрия. Подредбата на единия десен, в който има десетки риби, както и решението в какви цветове да е всяка една от тях, беше многочасов лабиринт, през който преминахме.

 

 

Относно кройките – виждам, че преобладават свободните, но има и такива, които подчертават талията. Дамите често се чудят, ако са по-пухкави какво да изберат – свободна кройка или вталена и коя ще ги направи да изглеждат по-слаби?

Това с “Какво ме прави по-слаба” е много особен момент. Има дами, които ненужно полагат усилия да крият несъществуващи дефекти и такива, които определено имат проблем с фигурата, но твърдо вярват, че изглеждат супер и нищо не може да ги спре да изберат най-погрешната за тях кройка. Конкретно тази колекция е романтична и изпълнена със свобода. Избрахме да работим с памук, който предполага такива силуети и повечето рокли имат опцията да бъдат подчертани с колан при желание, а иначе да се носят напълно свободни и в пълния си разкрой. Така че този сезон май няма да имаме задачата на терапевти и да се опитваме да успокоим всеки, че всичко му е наред, а всеки ще носи роклите ни, както му харесва или хрумне.

Какво можем да кажем за материите – вероятно леки, естествени и приятни за лятото?

Да, колекцията включва стотици метри фин памук, принтиран с нашия авторски рибешки принт в два варианта. Единствено за полата солей сме избрали подходящ и лек полиестер, какъвто технологията на това третиране на тъканта предполага.

Кой е твоят фаворит от колекцията – независимо дали е рокля, пола или аксесоар? И защо?

Все още ми е трудно да преценя, но мисля, че ще се обзаведа с дългата рокля с буфан ръкавите - в шоурума се шегуваме, че това е роклята на ИЗАУРА.

Имате ли вече отзиви за колекцията? Ще ни споделиш ли какво мислят дамите?

След лалетата това категорично е новата ни най-успешна колекция. Не ми се е случвало да бъде диспечер в рамките на 48 часа и да не знам дали ще успея да отговоря на всички и няма да забравя някого. Абсолютна еуфория настана. Както често се случва моделите, които за нас не са били основно вдъхновение, а сме наричали допълващи, се оказаха най-големите фаворити на последователите и клиентите ни, но няма да се оплаквам от това. :)фотография: Георги Андинов
стайлинг и моден дизайн: Антония Йорданова и Кристина Бъчварова
конструктор моделиер: Даниела Попова
грим: Алина Манова
коса: Георги Петков
декори: Цветана Недева @ kinderlist
маникюр: Красимира Бахърова @ Elite nail school
модел: Ивана @ Ivet Fashion
дизайн на аксесоари: Кристина Бъчварова и Калина Чанкова
аксесоари за коса: DIADEMA X KNAPP
слънчеви очила: @ Co Optics
сандали: MARNI и RICK OWENS @ PLUS ZERO CONCEPT STORE

 • Най-горещият тренд за ноктите това лято – различен дизайн за всеки нокът
 • Искате да сте кралицата на Инстаграм? Със златния Galaxy Z Flip вие диктувате правилата на играта
 • 5 страхотни маникюра, на които е нарисувано море (СНИМКИ)
 • Антон Хекимян за семейната почивка в Царево
 • ТЕСТ: Открийте сладоледа в рисунката за 12 секунди
 • Къде из България Саня Борисова, Владо Карамазов и Лорина Камбурова се любуват на цветята и билките
 • Виктория Бекъм показа завиден тен и прекрасно тяло по бански от италианската си почивка
 • Съвети за летния грим с актрисата Рая Пеева и гримьорката Петя Петкова
 • Кейт Мидълтън дебютира с нова прическа и цвят за лятото – меденорусо със скосен бретон
 • Един джин, мадам? Опитайте новото питие на британското кралско семейство

 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!
 • Кои букви от азбуката са твоят ключ за по-високо самочувствие?

  Моля, избери отговор!

Твоят резултат

Ако желаеш да участваш за награда, трябва да се регистрираш

 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
 • Моля, попълни полето!
Моля, съгласи се с общите условия на играта!
Моля, съгласи се с условията по GDPR.
Благодарим, че участва! Пожелаваме ти успех!