Социалната изолация подейства като стимул на повечето известни жени, които след няколко месеца у дома пожелаха да променят нещо във външния си вид. Най-лесната трансформацията за една жена е косата й да придобие нова форма или цвят. Ким Кардашиян например стана червенокоска за няколко дни. Не толкова смела в своите решения обаче е Кейт Мидълтън. Като бъдеща кралица тя винаги е била елегантна и дискретна по отношение на модата и външния си вид. Затова и новата форма и цвят на косата й бяха едва доловимо променени, но нейни фенове веднага забелязаха промяната.

Херцогинята на Кеймбридж взе участие в образователна програма на БиБиСи за подкрепа на родителите и засилване на езиковото развитие при деца под 5 години. Новият цвят на косата й е доста по-светъл с меденоруси кичури в сравнение с предишната по-тъмно кафява гама, с която бяхме свикнали. Формата също е променена – отпред кичурите са по-къси, позволявайки прическата да бъде оформена по-фриволно чрез актуалния за сезона скосен и по-дълъг бретон.

Кейт беше заложила на вечната класика в облеклото – черното на бели точки, претворено в миди рокля. Визията й беше завършена с любимите й летни обувки – еспадрилите.