Силно впечатлени от стилната и невероятно женствена визия на водещата Десислава Стоянова, с която тя се появи на специалното шоу по повод 20 години bTV, помолихме стилиста Антония Йорданова да ни разкаже повече за роклята.

Оказа се, че моделът е изключително ценен, част от лимитирана серия рокли на KNAPP. Ето какво ни сподели Тони за роклята с главно Р.

Какъв е моделът - цвят, кройка, материя?
Моделът е изключително женствен, със силует, вдъхновен от средата на миналия век. Това я прави с леко винтидж привкус, но е реализирана от копринена органза и това веднага я превръща в изключително луксозна дреха. Понастоящем модната индустрия не прави такива "залитания", тъй като това е много скъп продукт, а тенденцията не е такава, освен ако не говорим за най-високия ценови сегмент.

Освен естествения произход на материята, роклята е ценна с огромното количество плат, инвестиран в полата, който възлиза на 15 м плат, скроен на верев - това създава усещането за разцъфнало цвете, подпомогнато от вграден в подгъва банел.

Снимка: Олег Попов

От какво е вдъхновен?
Интересното при тази е рокля е, че тя е част от една много малка и лимитирана серия от сватбени рокли, която създадохме неотдавна. Така, както е характерно за нас и в тази серия не сме разчитали на традиционен подход и роклята категорично не предизвиква подобни асоциации. Именно поради тази причина тя се оказа подходяща за редица други поводи, сред които и конкретният. Деликатният цвят, категоричната и внушителна кройка, както и видимо скъпата материя, паснаха прекрасно на студиото, на повода, а фигурата и осанката на Деси бяха допълнително, но много важно обстоятелство да се получи толкова добре.

За какви поводи е подходящ и за какви дами? 

Роклята е класическа и елегантна и това я прави от типа "Вечни". Всичко в нея предполага тя да бъде адекватен избор за всеки един изискващ коктейлна или официална визия повод и не само през този сезон. Макар да изглежда претенциозна, тя е много женствена и би застанала добре на доста фигури. Подчертаната талия и разкроят в долната част създават усещане за хармония в пропорциите, дори това да не отговаря напълно на реалността.

Снимка: Диляна Флорентин

С какво можем да съчетаваме такъв тип рокля - какви аксесоари са подходящи?

Роклята е много семпла, но напълно достатъчна да предизвика аплодисменти, затова и аксесоарите трябва да са по-скоро деликатни, отколкото забележими. Тъй като роклята е златисто-пясъчна, трябва да се внимава с нюанса на метала, ако изборът попадне на такива бижута. При всички случаи, нещо различно от обеци и гривна или обеци и пръстен, ще наруши хармонията в цялостната визия. Сандалите категорично са по-добрият вариант за обувки, тъй като издължават крака и изглеждат по-елегантно.

Още материали с модни съвети от Антония Йорданова ще откриете тук >>