Да си нарисуваш море на ноктите? Защо не! И не става дума само за няколко вълни и чайка, направена с тънка четка. Освободете въображението си. Дизайнерите използват различни техники, за да бъдат маникюрите още по-летни и тази година.

За морски маникюр, не е нужно да се изрисува целия плаж в детайли. Напротив - less is more. Изображението на морето може да е и много арт - само лек акцент в синьо, който оставя повече на въображението, отколкото на очите. Използва се холограмен лак или такъв с магнитни частици (техника котешко око). Основата е семпла - френски маникюр или просто безцветна основа. Акцентът носи цялата тежест и красота.

За ефект на вълни може да се използва специална смола (симферопол), с която се правят 3D извивки. Стои добре както на матов лак, така и на перлен. 

Ако искате истинско море, преливките на синьо и бяло, допълнени от дребни акценти са добър вариант. Тук не се цели еднаквост на всеки нокът, а напротив - както всяка вълна е разлина, така не се повтаря дизайна и на различните нокти. 

Мастилени нокти - се нарича моделът, при който морето може да е изобразено като индигово петно. Основният цвят е малко по-светъл. Върху него се пръска по-тъмното, така че да изглежда като истинско мастилено петно.

 

Седефеното бяло също е подходяща основа за маникюр с море. Синьото е в по-светлата гама и леко се прелива. А малките златни апликации са чудесни акценти.