Ръцете, устните и косата са тайните оръжия на една жена. Без да изпадаме в излишна патетика, но, замислете се - колко пъти са ви помагали при един лек флирт, ново запознанство или дори в работата? Можем да разчитаме на тях обаче само когато предварително сме се погрижили добре. Защото надъвкани нокти, напукани устни и цъфтяща коса също са оръжия. Но против нас самите.

Какви модели маникюр ще се правят тези пролет и лято - вижте предложенията на няколко beauty студия.

  • Как да изберем добре узряла диня? Следете внимателно за тези 5 признака
  • Най-горещият тренд за ноктите това лято – различен дизайн за всеки нокът
  • Искате да сте кралицата на Инстаграм? Със златния Galaxy Z Flip вие диктувате правилата на играта
  • 5 страхотни маникюра, на които е нарисувано море (СНИМКИ)
  • Антон Хекимян за семейната почивка в Царево
  • Къде из България Саня Борисова, Владо Карамазов и Лорина Камбурова се любуват на цветята и билките
  • Виктория Бекъм показа завиден тен и прекрасно тяло по бански от италианската си почивка
  • Съвети за летния грим с актрисата Рая Пеева и гримьорката Петя Петкова
  • Кейт Мидълтън дебютира с нова прическа и цвят за лятото – меденорусо със скосен бретон
  • Един джин, мадам? Опитайте новото питие на британското кралско семейство

1. Минимализъм от Ev Art

Mатови цветове, тънки линии на рисунките - така съвсем накратко можем да опишем работата на Евелина Славова от ЕvArt. Сред моделите има такива с много геометрични фигури - квадрати, кръгове, правоъгълници. Играта с нюансите е доста характерна. За по-артистичните пък са онези цветни щрихи, които приличат на платно на художник, рисувал есента.  

2. Флорални елементи и нежност от COCO nail

Пролетната колекция на студиото се нарича "Цветна градина". След зимата и извънредните мерки и душата и тялото ни копнеят за природа и цветове. Нюансите са пастелни и землисти, а декорациите със стръкчета, цветя и листа. Дори маникюрът с геометрични форми е някак естествен и натурален. Цялостната визия създава усещане за памучна мекота. 


3. Ярки неонови цветове от Underground Nail Art


Изборът на форма на ноктите е вечният въпрос, също като дълга или къса коса. Обли, квадратни, дълги, заострени, с изпилени ъгълчета и т.н. С форма на бадем, с рисунки на сочни летни плодове и жизнерадостни цветове правят в Underground Nail Art. Ако сте фенове на бонбонестите нюанси или кокетните модели с кексчета, попсове и близалки, има и такива. Все пак лятото е точно това - цвят и сочност.

4. Омбре ефект и блясък от Jenny Nails >>>

4. Омбре ефект и блясък от Jenny Nails


Камъчета, брокат, фигури от акрил - това са акцентите, без които за много жени маникюрът просто не е завършен. Ако декорацията е направена професионално, няма нужда от специални грижи, за да издържи дълго време. Всички дребни елементи се фиксират и са достатъчно здраво захванати за нокътната плочка. Малко есктравагантност не е навредила на никого!

5. Морски вълни и слънчево жълто от Nail art by Teddy D

Лятото идва и един от начините да подготвим настроението си за почивка са няколко морски акцента върху ноктите. Морска вълни с чайка може да е само акцент от цялостната визия в синьо. Слънчево жълто също му отива на горещия сезон. Вариантите са различни - огнено омбре на дълги нокти, къс вариант в патешко жълто с рисунка от слънчогледи, лимоново с няколко щрихи в кобалт и т.н. 

6. Абстракции от Nail § Relax Бар

Ако сте достатъчно смели да не слагате граници на въображението си, Боряна Вучкова може да претвори фантазиите ви върху ноктите. Кой е казал, че флорални и геометрични мотиви не могат да се смесват? Добре се комбинират и нежни пастелни цветове с ярък неон. Преобладаващият мат може да кореспондира с флорални елементи, когато е вкарат като съвсем лек акцент.

 

Какъв маникюр харесвате?