Жената на "Луи Вюитон" може и да носи сиво и бежово следващата зима, но ще заслепява със "светлинни очила" – водещ аксесоар в колекцията, представена в музея "Орсе" в рамките на Седмицата на модата в Париж, предаде Франс прес.

В присъствието на Зендая, Катрин Деньов и Фарел Уилямс, наскоро назначен за творчески директор на мъжките колекции на "Луи Вюитон", дизайнерът на дамската мода Никола Гескиер представи елегантен гардероб с неочаквани форми, пише БТА.

Издържани в зимни цветове – черно, карамелено, шоколадово или кремаво, тоалетите са подсилени с изискани бродерии и ефектни аксесоари, например "светлинни очила", които за разлика от тъмните позволяват да се виждат очите. 

Полите стават по-дълги, а женственият силует с костюми, рокли и подчертана талия присъства и при "Луи Вюитон", както в повечето колекции прет-а-порте, показани на приключващата във вторник Седмица на модата в Париж.

Трицветни ботуши и боти, които приличат на чорапи, носени с обувки, внасят младежка нотка в елегантните визии на Гескиер за "Луи Вюитон", отбелязва АФП.