35-годишната Ема Стоун озари червения килим в Кан при появата си за премиерата на филма „Видове доброта“ (Kinds of Kindness), включен в в конкурсната програма на форума.

Тя впечатли с ефектна рокля Louis Vuitton с пайети в бордо, с дълбоко V-образно деколте и шлейф с двоен волан.

Стоун бе и със сатенени сандали в бордо на същата марка.

Снимка: Getty Images

Актрисата носеше и бижута Louis Vuitton от колекцията Deep Time – обеци с овални диаманти и гривна с турмалин, тежащ 53,49 карата.

Снимка: Getty Images

В контраст с шикозната рокля Стоун бе със семпла прическа, придаваща й много младежки вид.

Носителката на "Оскар" дефилира на червения килим с Уилям Дефо, Джеси Племънс, Маргарет Куали и другите звезди от новия филм на Йоргос Лантимос „Видове доброта“.

Снимка: Getty Images

Йоргос Лантимос бе режисьор и на "Клети създания", донесъл на Стоун втори "Оскар" за главна женска роля.

50-годишният гръцки режисьор сподели, че с увеличаването на доверието между него и Стоун тандемът става "по-смел". Той работи по сценария на "Видове доброта" в продължение на седем години и заснема продукцията, докато прави финалните щрихи на "Клети създания".

Снимка: Getty Images

Освен професионални актьори, Йоргос Лантимос използва за лентата сценични работници и хора, които случайно е срещнал.

"Гинеколожката например беше сервитьорка в моя хотел. Помислих, че е удивителна и има невероятно присъствие", отбеляза той.

Снимка: Getty Images

Полицейският началник, който произнася една от най-добрите реплики във филма, пък бил част от персонала на снимачната площадка. "Той беше нашият отговорник за транспорта. Просто трябваше да го включа във филма", казва режисьорът.

Лантимос, сред чиито предишни творби е и "Фаворитката", донесла на британската актриса Оливия Колман "Оскар" през 2019 г., отказа да обяви следващия си проект.