Бен Афлек и неговите ежедневни навици и стил станаха причина за нов летен тренд. Небрежни тениски, ледени кофеинови напитки и тревожно изражение на лицето – това е най-актуалната визия на горещия сезон, която потребителите в TikTоk се опитват да пресъздадат. Модната вълна дори получи име – „Лятото на Бен Афлек“!„Наслаждавам се на моето „Лято на Бен Афлек“, написа Майкъл Майър в клипче в социалната мрежа, обяснявайки какво означава това според него. "Разхождам се наоколо и пия ледено кафе Dunkin', докато съм адски стресиран."Ето как други фенове на актьора заявиха, че ще премине лятото им:

„Ще имам „Лятото на Бен Афлек“ – Стресирана съм и пия ледено кафе!“

„Готова съм за „Лятото на Бен Афлек“! Изглеждам стресирана, но с много кофеин!“

Последователите на тренда се сбогуват с висшата мода и луксозните марки, за да се обличат като 51-годишния съпруг на Дженифър Лопес, чиито небрежни винтидж тениски и ризи и смъкнати дънки намират одобрение сред поколението Z и милениалите.„Лятото на Бен Афлек“ е тренд по подобие на нашумялата мода „Адам Сандлър“, която представлява небрежен шик с характерните за актьора от „Баща мечта“ торбести горнища и баскетболни шорти.

Носителят на „Оскар“ Бен Афлек беше забелязан да носи спортен панталон и тениска, докато празнуваше 4 юли в Лос Анджелис без своята половинка Джей Ло, която прекара националния празник на САЩ на другия край на страната – в Ню Йорк. За двойката от месеци се носят слухове, че е пред раздяла.