Кейт Мидълтън неведнъж е оглавявала различни класации за най-стилната кралска особа. Хиляди жени по света следят с интерес всяка нейна модна изява. А не малка част от тях копират стила й. И това не е никак случайно. Принцесата на Уелс може да се похвали със завидна колекция от дрехи, аксесоари и бижута, които винаги съчетава с усет към красивото и изисканото.

Една рокля от гардероба й е толкова любима и харесвана от самата Кейт, че тя я притежава в 4 различни цвята. Дело е на британската дизайнерка с новозеландски корени Емилия Уикстед, която е една от любимите на Катрин. Дори самият модел на роклята е получил името си от принцесата на Уелс – Kate dress.

Вижте коя е американката, която притежава 250 рокли на Кейт Мидълтън:

Самата дизайнерка описва тоалета така: „Роклята от вълна и креп е елегантен и универсален избор за светския сезон. Тя е ушита в Обединеното кралство и има деколте тип „лодка“. Моделът има А-образен силует, който описва чудесно женските форми. На талията има колан, който визуално я прави по-тънка, а разкрояването по дължината дава възможност за свобода на движенията и фееричност. Цената на роклята е малко над 3100 лева.

Катрин притежава модела в цвят лавандула, петрол, масленозелено и кобалтовосиньо. И всека от тях й стои по невероятен начин.

Само преди няколко дни Кейт Мидълтън извади любимия си модел от гардероба, за да посрещне кралицата на Швеция в замъка Уиндзор. Тази в цвят петрол е единствената, която принцесата притежава и е с миди дължина. Останалите три стигат до коляното.

Лавандуловата рокля беше изборът на принцесата на Уелс през октомври 2018 за събитие в Лондон, свързано с психичното здраве. Визията й беше завършена с малка чанта и обувки на ток в телесен цвят.

Снимка: Getty Images

През май 2019 година Кейт откри училище за деца с ментални проблеми, избирайки масленозелената версия, като отново беше заложила на аксесоари в телесната гама.

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън демонстрира стил и класа по време на премиерата на филм в Лондон:

В края на 2019 година принцесата отново заложи на любимата си рокля – този път в кобалтовосиньо. Моделът този път беше разчупен с колан с капси, а най-подходящите бижута към този цвят се оказаха годежният пръстен на Кейт, както и обеците от същата серия, които преди са принадлежали на принцеса Даяна.

Снимка: Getty Images