На гости на “Малки разговори” актьорът Филип Буков разказва как избира актьорското майсторство за професия, предизвикателсвата, които среща в новия сериал “Татковци” и как обича да вдига адреналина си в свободното си време.

Снимка: Евгений Милов

Докато е студент по философия в Софийския университет, Филип ходи редовно на театър със своите приятели. Възторгът на публиката на края на всяка постановка го кара да се замисли за актьорската професия. Воден от спортния хъс и упоритостта си, той е приет актьорско майсторство от третия опит в НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов. 

Обича по равно и театъра, и киното. В комедийния сериал “Татковци” играе успешния, самовлюбен и арогантен на моменти адвокат Алекс, който случайно разбира, че има 6-годишен син.

“Харесва ми да го играя. Това, че е дързък и нахален много ми допада”, казва Филип. Намира героя си за женкар и казва за себе си, че не е фен на подобно отношение към жените. 

Най-голямото предизвикателство, което Филип среща, докато снимат сериала, е работата с децата. 

“Детето разчита на теб и на това да изведеш сцената.”

Въпреки че в началото работата върви по-мудно, децата бързо се адаптират, казва той.

Извън актьорската професия в свободното си време Филип обича да практикува екстремни спортове. Най-опасният, с който се занимава, са часовете по каскади в НСА. Още в първия епизод на “Татковци” той използва каскадьорските си умения, когато го блъска кола на улицата. 

Често кара колело в планината, а лятото - сърф на морето. Боксът обаче е спортът, който го е дисциплинирал и изградил като човек. 

Снимка: Евгений Милов

Покрай хобитата си актьорът претърпява не една или две травми - от пукнат прешлен на врата, през операция на ръката, до скъсване на сухожилие в рамото. Филип обаче не се страхува от наранявания. “Страхът ми е да не остана инвалид. Ако нещо се случи, по-добре да не оживея отколкото да съм парализиран.” смята любителят на екстремните спортове.

Буков мечтае някой ден да има възможността да се снима в колежански филм с бейзболен или футболен отбор по подобие на американските.

Какво още би искал да му се случи чуйте във видеото, а в аудиофайла можете да слушате целия ни разговор с него. А ако Филип ви е развълнувал, не пропускайте да го гледате и тази неделя в предаването "Търси се" по bTV.

БЛИЦ с Филип Буков

Чуйте, за да разберете кое е качеството, което Филип цени у жените и кои са трите неща, които би взел на самотен остров.