Животът на рапъра DMX остава в опасност, след като музикантът беше приет по спешност в болница след като получи сърдечен удар в края на миналата седмица. Това са съобщили членове на семейството на рапъра за списание „Пийпъл“.

Снимка: Getty Images

Според мениджъра на певеца DMX е във вегетативно състояние и единственото, което близките и почитателите му могат да направят, е да се молят за здравето му.

След като стана ясно, че DMX е приет в болница, таблоидният сайт TMZ съобщи, че причината е свръхдоза наркотици, но тази информация не беше потвърдена по-късно. Рапърът е получил сърдечен удар, дробовете му са отказали и няма мозъчна активност.

Снимка: Getty Images

В миналото DMX открито е говорил за проблемите си с наркотиците. През 2017 г. отмени серия от концерти, за да влезе в център за рехабилитация. През 2019 г. отново му се наложи да лекува зависимостта си.

Междувременно десетки почитатели на рапъра се събраха пред болницата в Ню Йорк, в която се намира той, за да покажат подкрепата и любовта си. 50-годишният DMX прави музика от 90-те години и има три номинации за награда „Грами“.

Рапърът Еминем и други известни имена в рап музиката споделиха подкрепа за музиканта и надеждата си, че въпреки малките шансове той ще се възстанови.