В един прекрасен ден, точно в сърцето на Манхатън, близо до най-якия мол - Macys, аз и моя приятелка седнахме на кафе. Моето макиато и нейното лате още бяха само желания, но не и поръчки, когато тя ми каза:

- Хайде да идем на хокей.
- Хокей? Не разбирам нищо от хокей, защо трябва да ходим? - попитах аз.
- Как защо! Там ще е пълно с мъже! - отговори ми тя.

Приятелката ми не проявяваше никакъв интерес към играта, нито пък беше фен на някой отбор.

Тя никога не е имала страст към спорта, но имаше страст към спортистите

Аз и моите приятелки ходим всяко лято на откриването на US Open в Ню Йорк. Билетите са доста скъпи, но това е спорт, който си заслужава да се гледа. Все пак пред очите ни играят мъже с къси панталонки, оформени рамене и секси, мускулести тела. Как да не обичаш тенис?

Аз лично го обожавам. Без да се замислям, бих се омъжила за всеки тенис играч още утре. Не мога да играя тенис, но съм готова да се науча, особено ако имам гадже тенисист. Ще гледам тенис мачове, ще науча неговите любими играчи, ще започна тенис уроци, за да играем заедно, и ще бъда неговата най-голяма фенка.

В Ню Йорк няма спорт само за мъже или само за жени. Тук има спортовете за всеки. Американките играят футбол, бокс, баскетбол, бейзбол и много други.

Наскоро излизах с момче, което се занимаваше с ММА.

Какво точно е ММА ? - попитах. Той се постара уж да ми обясни, но дори месец по-късно продължавах да не разбирам за какво ми говори. Подкрепях го в това, с което се занимаваше. Отидох на няколко негови тренировки, понаучих правилата, виках за него, когато побеждаваше, и всеки път го прегръщах, независимо дали е печелил, или губил. Незнайно как след няколко месеца животът ми се завъртя само около ММА. Дори започнах да обяснявам правилата на играта на моите приятелки, които не проявяваха абсолютно никакъв интерес към нея...

После се разделихме и бързо загубих интереса си към ММА.

Преди две години излизах с типичното американско момче, което беше голям бейзболен фен

На практика той дори си лягаше в леглото с любимата си фенска шапка на „Янкис”. Според мен бейзболът е един от най-скучните спортове на света, но докато бях с него, заобичах този спорт. Впоследствие тайно станах фенка на един от играчите от „Янкис” и всеки път виках за него, като че ли беше моят любим. Сега вече си имам и фланелка с неговия номер.

Всички тези спортове ме накараха да се замисля, че всеки може да разбира от спорт. Ако аз - момичето от България, което се научи да обича и разбира от беизбол, тенис и дори ММА, успях, тогава всяка жена може.

„Заобичай играта дори и да мразиш играча”

Това гласи известна американска поговорка. А аз пък си мисля, че се научих да обичам и играта, и играча. Коя жена не би се влюбила в мъж, който се грижи за тялото си и винаги иска да изглежда добре. Има стегнати мускули, плосък корем и страхотни рамене.

Сега, след като сме в разгара на Европейското по футбол, си мисля, че е време за нов играч. Така може би ще науча и малко повече за футбола.