Макар да са работили заедно, американската комедиантка Роузи О‘Донъл и телевизионната легенда тв водеща и писателка Марта Стюарт никога не са били приятелки или дори особено близки. Въпреки това преди около 15 години, когато Стюарт се озова зад решетките, Роузи О‘Донъл е пропътувала няколко щата, за да я посети. Актрисата разказа повече за това в интервю за Page Six.

Роузи О'Донъл
Снимка: Getty Images

„Познавах я колкото и всеки друг – тя беше голяма звезда“, сподели Роузи. „Работили сме малко заедно, но не се познавахме, не сме излизали на вечеря, не бяхме приятелки. Преди време ѝ бях писала едно писмо, в което бях оставила телефонния си номер и ѝ бях написала да се обади, ако има нужда от нещо.“

През 2004 г. Марта Стюарт, която е най-известна с кулинарните си предавания и книги, е обвинена в търговия с вътрешна информация, изправя се пред съда и получава ефективна присъда от 5 месеца. Една от най-големите американски знаменитости попада зад решетките.

Марта Стюарт в съда
Снимка: Getty Images

Очевидно Марта Стюарт е запазила номера на Роузи, защото малко след като влиза в затвора, пожелава да се свърже с нея. Роузи О‘Донъл получава обаждане от асистентската на Марта, която я моли да дойде до затвора.

„Стана ми много тъжно, когато осъзнах, че от всички хора, които познава, е трябвало да се обади на някой почти непознат, за да ѝ прави компания. Трябваше да пътувам чак до щата Вирджиния, затова се качих на самолет.“

Почитатели на Марта Стюарт протестират срещу ареста ѝ
Снимка: Getty Images

Двете жени се срещат и говорят известно време. Това, което Роузи си спомня най-добре е как е попитала Марта Стюарт дали нещо ѝ липсва, а другата жена е отвърнала, че ѝ липсва ароматът на лимони. Тогава Роузи се е пошегувала, че ако е знаела предварително, е щяла да внесе един контрабандно.

Роузи О‘Донъл не забравя тази случка и когато няколко месеца по-късно Марта Стюарт излиза от затвора, пред дома ѝ я чака лимонено дърво, което актрисата е поръчала да бъде засадено.

Марта Стюарт
Снимка: Getty Images

Тази година Марта Стюарт навърши 79 години. Въпреки неприятния епизод със затвора, който самата тя определя като най-ужасяващия в живота ѝ, тя продължава да развива кариерата си и е една от най-популярните бизнес дами в САЩ. Бившият модел подготвя ново кулинарно предаване, а от 2019 г. е консултант в компания за продажба на марихуана.