"Кажи ми, че не си Моника, без да ми казваш, че не си Моника" - това е предизвикателството, което актрисата Кортни Кокс отправи към последователите си в Инстаграм. За да даде пример, тя за секунди подрежда разхвърляното работно място на личната си гримьорка. 

Героинята на Кортни Кокс в сериала "Приятели" е известен педант и чистофайница. В кратко видео в Инстаграма си актрисата показва всички разхвърляни вещи на своята гримьорка - чекмеджета, пълни с козметични продукти, несесери с четки за грим, слънчеви очила, тоалетки, препълнени с несгънати дрехи, спортни уреди, слънчеви очила и др. Моника не би изтърпяла такъв хаос около себе си!

Ето защо, само за секунди, Кокс влиза в нейната роля и подрежда перфектно всичко.

В сериала Моника постоянно подрежда, чисти и дори вдига скандали на приятелите си, ако поставят чашата на масата без подложка или не използват правилната кърпа за бърсане на ръце. 

Дебела, лакома и пренебрегвана от момчетата като по-малка, тя става прецизна към хигиената и храната си като по-голяма. 

Снимка: imdb.com

Още един любопитен факт за актьорите в сериала стана достояние на тях самите и на феновете им малко преди премиерата на новия епизод. В сериала Моника и Рос са брат и сестра, но в реалния живот актрисата Кортни Кокс е роднина с Матю Пери, който играе съпруга на Моника Чандлър.

Снимка: Getty Images

Двамата актьори са 11-и братовчеди. Според MyHeritage.com майката на Кортни и бащата на Матю Пери имали общи прародители – двойката Уилям Осбърн Хаскъл III и Елън Хаскъл, които са дошли на американския континент от Англия преди около 5 века.