"Приятели" като цяло е култов сериал, но един епизод се превърна в моментална класика - на 19 ноември 1998 г.

Двадесет и две години по-късно танцът на Моника (Кортни Кокс) с пуйка на главата, който остана емблематичен момент за Деня на благодарността, продължава да получава интерпретации във всевъзможни гифчета от онлайн потребителите.

Снимка: Instagram/@courteneycoxofficial

На Деня на благодарността тази година Кортни Кокс реши да сподели видео в Инстаграм профила си, за да отбележи празника и да пресъздаде скандалната сцена, на която танцува с огромна пуйка, в която е пъхнала главата си.

"Честит Ден на благодарността на всички! Пожелавам ви да имате страхотен ден! Чувствам се толкова благодарна", казва Кортни Кокс, малко преди тонът й да стане по-мрачен и да добави, че ако види още един GIF как танцува с пуйка на главата като пълен глупак, просто ще изчезне.

Снимка: Instagram/@courteneycoxofficial

След фрагмент от класическата сцена от "Приятели", Кортни Кокс добавя: "Така или иначе, тъй като аз съм символът на Деня на благодарността, надявам се, че това ще ви направи щастливи."

След което актрисата отива към кухнята, за да пресъздаде култовия си танц от сериала с пуйка на главата.

Събирането на актьорите за специалния епизод на "Приятели" по HBO Max, което първоначално беше планирано за тази пролет, сега се очаква да бъде заснето през 2021 г., след като беше отложено заради пандемията от COVID-19.