Родителите във Великобритания трябва да обръщат повече внимание на потребностите, които имат децата на възраст под пет години за развитието си, призова в отворено писмо Кейт Мидълтън, съпругата на престолонаследника принц Уилям.

Принцесата на Уелс, каквато е официална й титла, превърна проблема в една от основните си каузи.

Преди две години тя създаде център, за да насочи вниманието към значимостта на първите пет години от живота.

Снимка: Getty Images

"Това е време, в което полагаме основите… за цял живот. Когато се научим да разбираме себе си, разбираме другите и разбираме света, в който живеем", пише Кейт, която по-рано тази седмица се срещна с експерти, които са готови предоставят съвети и подкрепа на центъра.

"Но като общество в момента отделяме много повече от времето и енергията си в по-късен етап от живота. Напълно съм убедена, че дългосрочната ни кампания ще промени това", допълва тя.

Снимка: Getty Images

Принцесата на Уелс каза, че към нея ще се присъединят също "добре познати лица от сферата на музиката, спорта и телевизията", за да подчертаят изключителното значение на ранното детство.

Снимка: Getty Images

Британските кралски особи бяха в центъра на вниманието в последните два месеца след обвиненията, които принц Хари, по-малкият син на крал Чарлз Трети и съпругата му Меган публично отправиха към фамилията.

Кралският двор засега не реагира на изказванията на херцозите на Съсекс, а членовете му са се съсредоточили върху изпълнението на ангажиментите си, отбелязва още БТА.

Вижте повече за Кейт Мидълтън в следващото видео: