Един от учителите в престижното лондонско училище Thomas's Battersea, където до лятото учиха двете по-големи деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън, е арестуван заради сексуално посегателство към деца.

Учителят Матю Смит е започнал работа в Thomas's Battersea през септември, когато Джордж и Шарлот вече бяха в друго училище. Освен това обвиненията към него касаят периода, преди да бъде назначен в Thomas's Battersea. Въпреки всичко е особено притеснително, че такъв човек е бил назначен в училището, където само до преди няколко месеца учеше престолонаследникът на британската монархия.

Договорът на учителя е прекратен незабавно, а от училището излязоха с декларация.

„Шокирани сме от новината за обвиненията към Матю Смит. Сигурността на нашите възпитаници е основен приоритет. Тъй като предстои съдебен процес, повече няма да коментираме темата. Ще кажем само, че никой от нашите бивши или настоящи ученици не е засегнат“ – четем в официалното съобщение.

Снимка: Getty Images

В Thomas's Battersea учат деца на възраст от 4 до 13 години. Таксата за един срок е 6700 евро за най-малките и 7600 евро за учениците на 7 и повече години.

В началото на септември децата на Кейт Мидълтън и принц Уилям – Джордж (9), Шарлот (7) и Луи (4), започнаха да учат в своето ново училище Ламбрук. През лятото семейството напусна дома си в Лондон, за да се установи в Уиндзор.

Снимка: Getty Images

Ламбрук е едно от най-добрите училища във Великобритания. То разполага с басейн, футболно и голф игрище, клубове по фехтовка, поло и конна езда. Часовете са по 35 минути, като за много от предметите учениците се обединяват не по възрастов признак, а според възможностите им да усвояват материала.

Кейт Мидълтън и принц Уилям се преместиха в Бъркшър, за да могат децата им да растат в по-свободна среда.

„Истината е, че в Лондон те са много ограничени. Децата няма как да излязат в парка и да ритат топка с приятелите си. Планът им е в следващите 10-15 години да живеят в Уиндзор“, сподели пред „Сънди таймс“ източник, близък до семейството.