Кейт Мидълтън и принц Уилям ще напуснат лондонския замък Кенсингтън, за да заживеят на 45 км западно в Бъркшър, графството, в което се намира основният замък на Елизабет Втора – Уиндзор.

Уиндзор
Снимка: Getty Images

За промяната първи съобщи британският вестник „Сънди таймс“. Преместването на семейството е заради трите им деца: Джордж, който през юли ще навърши 9, Шарлот (7) и Луи (4).

Снимка: Getty Images

Предполага се, че семейството ще се установи във вила Аделаида. Тя е построена през 1831 г. по поръчка на крал Уилям IV за неговата съпруга, кралица Аделаида.

Вила Аделаида
Снимка: PEOPLE

Домът има две големи стаи, 4 спални, френски прозорци, няколко камини и покрита веранда. През 2015 г. сградата е основно реновирана, така че едва ли ще се наложи на Кейт и Уилям да правят големи промени.

Къщата е доста по-малка от предишните им домове в двореца Кенсингтън и Анмър Хол, но е напълно достатъчна, тъй като няма да има прислуга, живееща в самата сграда.

Уиндзор
Снимка: iStock

Вила Аделаида е с двор от 2600 декара. Той пък е част от огромния парк на двореца Уиндзор, заемащ 19 000 декара.

„Истината е, че в Лондон те са много ограничени. Децата няма как да излязат в парка и да ритат топка с приятелите си. Планът им е в следващите 10-15 години да живеят в Уиндзор“, споделя пред „Сънди таймс“ източник, близък до Уилям и Кейт.

Освен че децата ще имат повече пространство за игри, преместването в графство Бъркшър има и друго предимство. Там се намира градчето Бакълбъри, в което Кейт е израснала и където родителите й все още живеят.

Вила Фрогмор, в която живяха Меган и Хари
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вила Аделаида е само на 800 метра от основната резиденция на Елизабет Втора в замъка Уиндзор. На същото разстояние е и вилата Фрогмор, където живяха Хари и Меган, преди да се установят в Калифорния, САЩ.