Днес децата на Кейт Мидълтън и принц Уилям започват учебната година в своето ново училище Ламбрук. През лятото семейството напусна дома си в Лондон, за да се установи в Уиндзор.

Вчера бе ден на отворените врати и Джордж (9), Шарлот (7) и Луи (4) разгледаха своето ново училище заедно с родителите си.

Снимка: Getty Images

Кралското семейство бе посрещнато от директора Джонатан Пери, който се ръкува с всяко от децата. Любопитен е фактът, че трите деца за първи път ще бъдат в едно и също училище. Докато живееха в двореца Кенсингтън, в Лондон, Джордж и Шарлот посещаваха Thomas's Battersea, а малкият Луи бе в Willcocks Nursery School.

Снимка: Getty Images

Въпреки че училището Ламбрук предлага опция за пансион, най-вероятно Джордж, Шарлот и Луи ще бъдат там само през деня, а вечер ще се прибират вкъщи. В миналото децата на кралското семейство оставаха на пансион, особено децата на престолонаследника, какъвто е принц Уилям. Неговият баща принц Чарлз е учил в Cheam School, а по-късно бе на пансион в Гордънстоун, Шотландия. Самият принц Уилям и брат му Хари бяха на пансион в Лъдгроув.

Снимка: Getty Images

Ламбрук е едно от най-добрите училища във Великобритания. То разполага с басейн, футболно и голф игрище, клубове по фехтовка, поло и конна езда. Часовете са по 35 минути, като за много от предметите учениците се обединяват не по възрастов признак, а според възможностите им да усвояват материала.

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям се преместиха в Бъркшър, за да могат децата им да растат в по-свободна среда.

„Истината е, че в Лондон те са много ограничени. Децата няма как да излязат в парка и да ритат топка с приятелите си. Планът им е в следващите 10-15 години да живеят в Уиндзор“, сподели пред „Сънди таймс“ източник, близък до семейството.