Сега те са деца и тийнейджъри, но след време ще управляват цели монархии. Запознайте се с кралете и кралиците на утрешния свят. 

Снимка: Instagram/kensingtonroyal

Принц Джордж, 7
Той е трети в линията за онаследяване на британската корона след дядо си принц Чарлз и баща си принц Уилям. Роден е на 22 юли 2013 г. Кръщенето му бе на 23 октомври 2013 г. в параклиса на двореца Сейнт Джеймс.

Снимка: KATE GABOR, THE ROYAL COURT OF SWEDEN


Принцеса Естел, 9
Естел е най-голямото дете на 43-годишната принцеса Виктория и това я прави втора в линията за онаследяване на шведския трон, заеман в момента от 74-годишния крал Карл XVI Густаф.

Снимка: CGD / Céline Maia-Studio by C⠀

Принц Шарл, 1
Принц Шарл се роди на 10 май 2020 г. Това е първо дете за принц Гийом и принцеса Стефани, които сключиха брак на 20 октомври 2012 г. Шарл е пети внук за Великия херцог Анри и Великата херцогиня Мария Тереза, които са начело на монархията в Люксембург от 2000 г.

Снимка: Getty Images

Принцеса Катарина-Амалия, 16
Тя е най-голямото дете на краля на Нидерландия Вилем-Александър, който е на престола от април 2013 г., когато майка му Беатрикс абдикира, за да се „даде път на новото поколение“. Така Вилем-Александър стана първият крал на Нидерландия за последните 120 години, в които на трона винаги бяха жени.

Снимка: Eric Mathon // Palais Princier

Принц Жак, 6
Близнаците на принц Албер II и принцеса Шарлийн, Жак и Габриела, навършиха 6 години на 10 декември 2020 г. Жак се е родил две минути след сестра си, но именно той е престолонаследник на трона в Монако.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принцеса Леонор, 15
Дъщерята на крал Фелипе VI и кралица Летисия е наследница на испанския престол. Тя ще бъде първата жена на трона след Изабела II, управлявала от 1833 до 1868 г.

Снимка: Getty Images

Принцеса Ингрид Александра, 16
Втора в линията за онаследяване на короната в Норвегия след дядо си крал Харалд V и баща си принц Хаакон. Ще бъде едва втората жена на трона след кралица Маргарет, управлявала през XV век.

Снимка: Getty Images

Принц Мулай Хасан, 17
Най-голямото дете на краля на Мароко Мохамед VI е престолонаследник в африканската държава.

Снимка: Getty Images

Принц Кристиан, 15
Наследник е на трона в Дания след баба си кралица Маргрете II (на снимката) и баща си принц Фредерик.

Снимка: Getty Images

Принцеса Елизабет, 19
Тя е най-голямото от четирите деца на крал Филип и кралица Матилде. Придоби правото за наследяване на белгийския трон, след като нейният дядо крал Албер II абдикира в полза на баща й на 21 юли 2013 година.