Кралският двор на Монако публикува нова снимка на принц Албер II и семейството му. В нея най-голямо впечатление правят еднаквите прически на 42-годишната принцеса Шарлийн и дъщеря й Габриела.

Косата на принцесата стана обект на много коментари в началото на декември, когато Шарлийн се появи с пънкарска прическа – доста необичайно за кралска особа. Сега по-консервативните привърженици на монархията могат да си отдъхнат, защото косата на принцесата е пораснала, а и кадърът е така направен, че да не се акцентира на лявата страна на главата й, където косата бе подстригана „нула номер“.

Близнаците на кралската двойка, Жак и Габриела, навършиха 6 години на 10 декември, а коледните снимки на семейството развеселиха всички с облечения като Дядо Коледа принц Албер II.

„Жак и Габриела имат силна връзка помежду си и са много нежни един към друг. Постоянно си говорят. Както всички деца, и те понякога се спречкват, но като цяло винаги се подкрепят“ – сподели преди година родената в Зимбабве, но израснала в Южна Африка принцеса.

„Те имат вътрешна сила, която им позволява да кажат какво мислят и чувстват без това да наруши баланса им. Когато нещата не вървят, ги окуражаваме да споделят. А когато всичко е наред, никой и нищо не може да ги спре. Бързо се адаптират към всякакви ситуации“ – коментира още Шарлийн пред френското списание Point de Vue и определя себе си като закриляща майка. В същото време тя признава, че отглеждането на близнаци е както много изтощаващо, така и стимулиращо.

На 25 януари принцеса Шарлийн ще навърши 43 години.