Принцесата на Монако – Шарлийн, даде интервю за френското списание Point de Vue, в което говори за своите близнаци.

„Жак и Габриела имат силна връзка помежду си и са много нежни един към друг. Постоянно си говорят. Както всички деца, и те понякога се спречкват, но като цяло винаги се подкрепят“ – споделя родената в Зимбабве, но израснала в Южна Африка принцеса.

„Те имат вътрешна сила, която им позволява да кажат какво мислят и чувстват без това да наруши баланса им. Когато нещата не вървят, ги окуражаваме да споделят. А когато всичко е наред, никой и нищо не може да ги спре. Бързо се адаптират към всякакви ситуации“ – коментира Шарлийн и определя себе си като закриляща майка. В същото време тя признава, че отглеждането на близнаци е както много изтощаващо, така и стимулиращо.

Принц Жак и принцеса Габриела растат в двуезична среда, защото вкъщи се говори на английски, а в детската градина на френски.

Кралското семейство на 6 септември 2019 г., когато традиционно всички в Монако отиват на пикник
Снимка: Getty Images

„Това ги кара да развият собствено мислене, собствен поглед към околния свят. Приятно ми е да наблюдавам тяхната еволюция, да ги придружавам по този път“ – споделя Шарлийн в интервюто, взето дни преди националния празник на Монако, когато принц Жак облече първата си униформа.

„В детската градина за празника подготвиха тържество и всички пяха химна на Монако. Беше много вълнуващо!“ – споделя съпругата на принц Албер II, който управлява монархията от април 2005 г.

„Сутрин баща им ги води на детска градина. Аз поемам грижите за тях, когато се приберат вкъщи. Когато съм сама с тях, започва война кой ще спи при мен. На леглото винаги е тясно, защото имаме и две кучета. Тъй като Албер е много ангажиран, гледа да бъде с тях всяка минута, когато е у дома. За да не са разделени дълго време, той ги взе със себе си при пътуването до Япония“ – признава Шарлийн, която като бивша олимпийска състезателка по плуване вече е научила децата си да плуват.

Кралското семейство с Майкъл Дъглас по време на телевизионния фестивал в Монте Карло, юни 2019 г.
Снимка: Getty Images