Талюла Уилис е най-малката дъщеря на актьорите Брус Уилис и Деми Мур. Още от най-ранна възраст момичето редовно чува, че е одрала кожата на баща си… и това я изпълва с огорчение за години напред. Тази седмица Талюла сподели в Инстаграм колко много ѝ с се отразила собствената ѝ представа за външния ѝ вид.

Самонаказвах се, че не изглеждах като майка си, когато всички ми казваха, че съм одрала кожата на баща си“, написа тя. „Мразех тези сравнения, защото вярвах, че „мъжесвеното“ ми лице е причината никой да не ме обича.

Снимка: Getty Images

Талюла е родена през 1994 г. – 6 години преди родителите ѝ да се разведат. По това време Деми Мур, която преди това е сред най-високоплатените актриси, е в залеза на кариерата си, но пък Брус Уилис става все по-популярен, след като през 1988 г. излиза хитът „Умирай трудно“.

Снимка: Getty Images

Разводът на Брус и Деми е истинска сензация, затова Талюла и сестрите ѝ стават обект на изключително медийно внимание. Така младото момиче цял живот се чувства зле заради това, че не прилича на красивата си майка, а е наследила лицето на баща си.

Сравненията с майка ѝ и притесненията, че не изглежда като нея, са я довели до състояние, известно като "телесна дисморфия" (Body Dysmorphic Disorder), при което хората имат натрапчиви мисли за предполагаеми несъвършенства във физическия си облик. Обикновено тези несъвършенства са невидими за другите хора, но тези, които страдат от дисморфия, виждат единствено тях, когато се погледнат в огледалото.

Отнело ѝ е много години, за да научи урока, който всяко момиче трябва да знае от малка – „Аз съм ценна и значима на всеки етап от живота си, без значение от размера или от прическата ми“, сподели Талюла.

Талюла е намерила своите начини да се справя с усещането, че не е достатъчно красива, за да бъде обичана. Тя споделя, че е прекарвала много време в четене и в разглеждане на забавни картинки в интернет. А едно от най-важните неща, които са ѝ помогнали, е това, че е открила човек, който да ѝ потвърждава, че е красива и че я обича.

Талюла е благодарна на приятеля си Дилън Бъс, за когото преди няколко дни се сгоди.

Тя е открила своя път, но предупреждава, че много млади момичета и жени са в опасност.

Снимка: Getty Images

Бъдете много внимателни с младите и впечатлителни души около себе си и с достъпа им до социалните мрежи“, предупреждава тя. „Гледайте за знаци, че те не просто искат да се чувстват добре в кожата си, а стигат по-далеч. Всички искаме да се чувстваме уверени, но ако усетите, че стигате до едно дълбоко и мрачно място, в което започвате да губите същността си парче по парче, помолете за помощ.

Тя препоръчва в такива ситуации хората да се откъснат от социалните мрежи и да опитат да намерят някой близък човек или група, с които да споделят как се чувстват. Друг трик, който Талюла препоръчва, е когато някой се почувства тъжен да напише на един лист всичките си притеснения, след което да го скъса и да го изгори.