Мила Кунис и Аштън Къчър записаха видеообръщение, в което се извиниха за писмата си в подкрепа на Дани Мастерсън.

Наскоро Мастерсън беше осъден на 30 години затвор за изнасилване на две жени. След това писма в негова подкрепа, написани от Кунис и Къчър и адресирани до Върховния съд на Лос Анджелис, бяха разпространени в мрежата.

Къчър пише, че Мастерсън е имал изключително „положително влияние“ върху него, че е „необичайно честен и целеустремен човек“ и в момента „не представлява опасност за обществото“.

Кунис описа Дани като „невероятен приятел“, на когото може да се довери и на когото гледа като на „страхотен“ голям брат, отбелязвайки, че Мастърсън е призовал нея и Аштън „да стоят далеч от наркотиците“. „Той проявява милост и съпричастност във всички ситуации, било то в развлекателната индустрия или в личния му живот“, пише актрисата.

Писмата обаче предизвикаха възмущение сред потребителите, които смятаха, че Кунис и Къчър са безчувствени към жертвите.

Една от трите жени, които обвиниха Мастерсън в изнасилване, актрисата Криси Карнел Бикслър, написа в социалните мрежи, че Аштън е „също толкова болен“, колкото Дани. Тя заяви, че има „тайни“, които Мастерсън „пази заради Къчър“ и тя знае за определен „план“, който Дани и Аштън са обсъждали по телефона през 2001 г.

Бикслър също се обърна директно към Кунис, намеквайки, че знае за някакво съмнително събитие, случило се между Къчър и Мастерсън „в Торонто и след това“. „Ако това е, което смятате за нормална връзка с „големия брат“, тогава много ви съжалявам и се надявам да започнете терапия“, написа актрисата и добави: „Всички изглежда сте забравили, че бях с всички вас това време. Първите пет години от снимките на шоуто от 70-те. Спомням си всичко."

Поддавайки се на обществения натиск, Кунис и Къчър се извиниха във видоеобръщение.

Те казаха, че разбират болката, която са причинили с характеристиките си на Мастърсън и обясниха, че семейството на Дани се е обърнало към тях за писане на писмата.

В края на краищата двойката го познаваше от 25 години и съдията можеше да вземе предвид писмата им, когато издава присъдата. Актьорите отбелязаха, че целта им не е била да "поставят под съмнение легитимността на съдебната система или валидността на решението на журито" и никой друг освен съдията не трябва да чете техните съобщения. "Ако това се е случило, много съжаляваме. Сърцата ни са с всеки, който някога е бил жертва на тормоз или сексуално насилие", споделиха те