От всички жени в живота на Том Круз, Мими Роджърс вероятно е най-малко известната. Всички се сещат преди всичко за брака му с Никол Кидман и с Кейти Холмс, но преди тях е Мими. И тя играе доста важна роля в живота му, защото го привлича към Църквата на Сциентологията.

Снимка: Getty Images

66-годишната жена привлече вниманието, след като тази седмица се появи на наградите „Грейси“, които се връчват на жените в медиите в САЩ. Това ни даде повод да си припомним малко повече за отношенията ѝ с Том Круз.

Двамата се запознават докато Том Круз работи по хита „Топ Гън“. Запознава ги техен общ познат, тъй като по това време и двамата нямат друга връзка. Те сключват брак тайно през 1987 г.

Снимка: Getty Images

Мими е със 7 години по-възрастна от Том Круз и освен това е член на американската модерна религия сциентология. Именно тя запознава Том Круз с ученията на църквата и така той става един от най-известните ѝ членове.

През 1990 г. двамата публикуват изявление, в което разкриват, че се развеждат. В изявлението се казва единствено, че двамата имат различния, които не са успели да изгладят.

През 1993 г. в интервю за „Плейбой“ Мими Роджърс шокира всички, като заяви, че бракът им се е разпаднал, защото Том Круз е искал да стане… монах.

„Том Круз сериозно обмисляше да стане монах“, каза тя тогава. „Известно време изглеждаше, че бракът не се вписва в цялостните му духовни нужди.“

Снимка: Getty Images

Не е ясно дали Роджърс се шегува или Том действително е обмислял да отдаде живота си на религията напълно. Самият той никога не е коментирал темата.

Последователи ли са все още на сциентологията Мими Роджърс и Том Круз?

Днес Мими Риджърс вече не е член на църквата на сциентологията. За разлика от нея Том Круз продължава да вярва в религията, създадена от фантаста Л. Рон Хъбард.

Том Круз и Кейти Холмс
Снимка: Getty Images

Всъщност се предполага, че именно релиогиозната му отдаденост става причина за раздялата му с Никол Кидман и след това с Кейти Холмс. И двете жени искат да държат децата си по-далеч от Църквата на сциентологията. И докато Кейти Холмс успя да опази малката Сури, децата на Никол Кидман последваха духовния път на баща си.

Още за Том Круз: