Актьорите Том Круз и Кейти Холмс започнаха да излизат през 2005 г. През 2006 г. сключиха брак. 6 години по-късно бракът им приключи, но като резултат от него остана малката Сури, която се роди на 18 април 2006 г. Днес момичето, което веднага стана любимка на медиите, навършва 15 години. И по всичко изглежда, че от много време не се е срещала с баща си.

Сциентологията във връзката между Кейти Холмс и Том Круз

Том Круз е вероятно най-известният член на един от най-популярните модерни култове – Църквата на Сциентологията, създадена от писателя фантаст Л. Рон Хъбърд. Църквата е известна с това, че има доста популярни членове актьори и силно влияние в Холивуд. Освен Круз, в църквата са още Джон Траволта, Джена Елфман, Елизабет Мос и Дани и Алана Мастерсън.

През 2005 г., малко след като стана ясно, че излиза с Том Круз, към Църквата на сциентологията се присъедини и Кейти Холмс. След това актьорите обявиха годежа си и бременността на Кейти. Когато момиченцето се роди, стана ясно, че е получило името Сури, което според Том Круз означава „червена роза“.

В продължение на няколко години двамата изглеждаха много щастливи един с друг, но съвсем ненадейно през 2012 г. Кейти Холмс подаде молба за развод. Процедурата приключи бързо и актрисата получи пълни права за попечителство на детето им, докато на Том Круз му беше дадено правото само да посещава дъщеря си.

Кейт, Сури и бягство от Сциентологията

Църквата на Сциентологията е една от най-богатите и влиятелни религиозни организации в САЩ, така че не е изненадващо, че Кейт не говори много за причините да се откаже от новоприетата си вяра и да се раздели със съпруга си.

По всяка вероятност обаче именно религията е причината за прекъсването на отношенията между актьорите, както и между Том и дъщеря му. Последната известна среща между Том Круз и Сури е през 2013 г. и от тогава няма доказателства да са се срещали. Всъщност през 2017 г. дори се появи непотвърдена информация, че Том Круз е отказал покана да се види със Сури за Деня на бащата.

Кейти Холмс няма как да не позволява на Том Круз да се среща с дъщеря си и споразумението след развода им му дава това право, но изглежда самият той не иска или му е забранено. Известно е, че Църквата на сциентологията има много негативно и агресивно поведение към вероотстъпниците и на членовете на църквата не е позволено да се срещат с такива, дори и да са им роднини.

Тази информация не е потвърдена, но много хора вярват, че именно това е била и причината за разпада на брака между Том Круз и Никол Кидман. Австралийската актриса е искала да предпази осиновените им деца от религията на баща си, но въпреки това и двете в момента са последователи на църквата.

Според актрисата Лиа Ремини, която е бивша сциентоложка и една от най-активните критици на църквата, е напълно възможно Том Круз да опита да възстанови връзката с дъщеря си, за да я привлече към своята религия, когато стане по-голяма.

Засега обаче Кейти Холмс държи дъщеря си настрана от модерната религия, а почитателите на двамата актьори с любопитство следят как ще се развият отношенията ѝ с баща ѝ и с майка ѝ, ако някога реши да приеме вярата на Том Круз.