Бракът на Никол Кидман и Том Круз приключи през 2001 г. след десетки години заедно и две осиновени деца - Изабела и Конър. Феновете им със сигурност си спомнят, че бившият съпруг и съпруга участваха в последния филм на Стенли Кубрик преди смъртта му, който беше пуснат през 1999 г. след години на снимане - "Широко затворени очи".

Снимка: Getty Images

От раздялата на актьорите са минали почти 20 годин и двете звезди са тръгнали по съвсем различни пътища. Кидман се омъжи за Кийт Урбан и има две дъщери с кънтри музиканта, а Круз се ожени и раздели с Кейти Холмс, от която има дъщеричка Сури.

Въпреки годините, които са минали, Никол Кидман говори с радост и щастие за времена, в които с Том Круз са били заедно, включително и по време на снимките на този филм. В интервю за The New York Times тя отговаря на въпроса дали този филм им е въздействал по някакъв начин като семейство и в реалния живот. Във филма Кидман има монолог, в който нейната героиня  говори за изневяра и казва на героя на Том -"Бях готова да се откажа от всичко"?. В отговор Кидман споделя, че тази ситуация отговаря на историите, които се разказват за тях сред медиите, но тя определено не я е видяла и усетила по този начин. 

"Ние бяхме щастливо женени по това време. Спомням си, че след тaзи сценa щяхме да се състезаваме на картинг писта. Давахме под наем място и отидохме да се състезаваме в 3 сутринта. Не знам какво друго да кажа. Може би нямам способността да гледам назад и да правя дисекция на миналото. Или пък не искам."

Актрисата рядко обсъжда миналата си връзка с Круз. Но в това интервю тя споделя малко повече от работата им заедно с Кубрик и уверява, че това са били хубави времена. 

Снимка: Getty Images

„Обичахме да работим с него. Снимахме филма в продължение на две години. Имахме две деца и живеехме предимно в каравана, готвейки спагети, защото Стенли обичаше да хапва с нас понякога. Работихме с най-великия режисьор, учехме и се наслаждавахме на живота си на снимачната площадка."

По първоначални планове снимките е трябвало да продължат само 3 месеца. Времето се превръща в година, а след това в година и половина. "Не бихме казали, че ни е било странно, но определено се питахме "Кога ще приключи?“, признава тя.