Живеем в много странни времена – изглежда вече е по-безопасно да снимаш филм в Космоса, отколкото в Италия. Тази година Том Круз беше спешно изведен от европейската държава в началото на пандемията, а по-късно нае цял круизен кораб, за да държи колегите си в безопасност. Догодина обаче ще бъде изстрелян в орбита, за да заснеме първия филм там.

Том Круз е получил разрешение да стане космонавт и през октомври 2021 ще излети за Международната космическа станция. Целта му е да участва в първия игрален филм, който няма да е заснет на нашата планета. Почти нищо не се знае за амбициозния проект, освен че няма да е част от поредицата „Мисията невъзможна“.

Снимка: Getty Images

За да издържи на сериозното изпитание, което представлява пътуването до космоса, Том Круз трябва да се подложи на тежки тренировки. Космонавтът Скот Кели, който е прекарал повече време в космоса от всеки друг човек, сравни полета с това да паднеш от ниагарския водопад с варел, докато си в пламъци. Той сподели, че много хора повръщат, когато за пръв път се сблъскат с липсата на гравитация.

Том Круз във филма "На ръба на утрешния ден"
Снимка: Getty Images

58-годишният Том Круз се учи да прави неща, които всички приемаме за даденост на Земята. Той трябва да се научи да спи, да ползва тоалетната и дори да се храни при нулева гравитация. Подготовката му включва и обучение какво да прави при по-сериозни ситуации, като например сблъсък на космическата станция с други обекти в орбита и кацане в океана.