Миналата седмица изтече аудиозапис, на който се чува как Том Круз крещи на някого на снимачната площадка на новия филм от поредицата „Мисията невъзможна“. Записът предизвика критики към отношението на Круз, но и доста положителни реакции, тъй като причината за избухването му е, че членове на екипа не са спазвали противоепидемичните мерки. Има обаче и такива, които смятат, че записът показва истинското лице на актьора – от тях най-убедена е актрисата Лия Ремини.

В блога си „Подземният бункер“ тя написа, че всъщност на записа чуваме истинския Том Круз, с когото се е сблъсквала тя и много други хора. „Той е агресивен човек. Ставала съм свидетел на такова поведение. Самата аз също съм била жертва, но в по-малка степен. Казвали са ми, че се е държал така с бивши приятелки, със служители и с приятели. Това е истинският Том.

Лия Ремини
Снимка: Getty Images

На записа се чува как Том псува и крещи на членовете на екипа, че трябва да дават добър пример, защото целият свят ги гледа и се учи от тях, а самият Круз бил по цяла нощ на телефона, за да убеждава продуцентите, че всичко е наред. Тази част смущава Лия Ремини, защото в нея вижда доказателство за егоцентризма на Том Круз:

Том изглежда мисли, че в Холивуд не могат да правят филми без негова помощ. Тези думи доказват, че той се вижда като богоподобно същество, защото така го убеждават от Църквата на Сциентологията. Всъщност всички в Холивуд работят по същите строги правила. Не Том Круз определя как ще се правят филми, макар и да му се иска."

Том Круз на откриване на сциентоложки център
Снимка: Getty Images

Лия Ремини дори е склонна да се съмнява, че случката е истинска, а не е режисирана от сциентоложката църква:

Том не го е грижа за семейството му или за екипа му, всичко това е просто за публичност. Бих се обзаложила, че цялата тази сцена е написана и записана от неговият асистент сциентолог, за да „изтече“ в медиите.

Лия Ремини от години критикува църквата, на която Том Круз е член и един от най-големите застъпници. Тя си е поставила за цел да разкрие пред света злоупотребите на църквата и методите, чрез които те преследват и репресират бивши членове и критици.