Известната журналистка Нери Терзиева е починала. 

Новината предизвика редица реакции сред нейни колеги, приятели и хора, които са работили с нея във времето. 

Нери Терзиева е родена през 1952 г. Завършва телевизионна журналистика във Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. 

Основател и директор е на „Ефир 2“. В периода 1996-2002 г. Нери Терзиева беше прессекретар на президента Петър Стоянов. Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България.

В периода 1996 – 2002 г. тя беше прессекретар на президента Петър Стоянов. 

"Нери Завинаги! Щастлив съм, че те срещнах! Благодаря за житейските и професионални уроци! Памет!"- сподели журналистът Георги Тошев.  

Нери Терзиева има брат и е била особено близка с майка си. 

За нея е споделяла, че е рисувала много хубаво, така че светът - нейният и на брат й, винаги изглеждал по-голям и по-красив. Майка й била шивачка в продължение на 50 години. Започва работа като чирак на 14 години.

"След нея винаги се носеха облаци от цветни конци. Двамата с брат ми все още намираме розови светкавици от тях из старата ни къща" - разказвала е още тя в постове, посветени на годишнина от смъртта на майка си. 

 

Лидерът на ИТН Слави Трифонов също е изразил съболезнованията си:

"За много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма."

В памет на Нери Терзиева Венци Мицов припомня един интересен факт. 

"Тя беше първият телевизионен водещ, който ни нарече “дами и господа” в ефир, загърбвайки мухлясалото и отратително социалистическо обръщение “другарки и другари”.