Първата снимка на Кристен Стюарт като принцеса Даяна анонсира предстоящия филм със заглавие "Спенсър", в който тя изпълнява главната роля. А приликата между двете определено е удивителна!

Кадърът показва 30-годишната актриса, която нашумя с ролята си в "Здрач",  облечена в кралско червено, със замечтан поглед до прозореца. Тоалетът й е характерен за 80-те години. Тя носи черна рокля и черна шапка с воал.

Облеклото е подобно на това, което покойната Даяна е носела в Сандрингъм, графство Норфолк. Известно е, че престоят в това имение на монарха винаги е било трудно за принцесата на Уелс. Там тя е имала най-неприятните сблъсъци с представители на династията Уиндзор. 

Снимка: Getty Images

Филмът е по сценарий на Стивън Найт.

Действието се развива шест години преди трагичната смърт на Даяна през 1997 г. 

В резюмето на филма се казва: "Декември 1991: Бракът на принца и принцесата на Уелс отдавна не върви. Въпреки че слуховете за афери и развод изобилстват, е установен мир за коледните празници. Има храна и напитки, стрелба и лов. Даяна познава играта. Тази година нещата ще бъдат много различни", пише "Хелоу магазин".  

Снимка: Getty Images

Фенове и кинокритици твърдят, че между Лейди Ди и Кристен Стюарт има много общи неща - бунтарският характер, желанието за свобода, както склонността към меланхоля. 

Снимка: Getty Images

Снимките ще бъдат във Великобритания и в Германия. Филмът се очаква да излезе през есента на 2021 г.

През 2022 г. се навършват 25 години от смъртта на принцеса Даяна.