Ръсел Бранд е обвинен в изнасилване, сексуално посегателство и физическо и емоционално насилие от пет жени. Една от тях е на 16 години. 

Разследването е на The Sunday Times, The Times и британското актуално предаване Channel 4 Dispatches.

Инцидентите са се случили между 2006 и 2013 г. Комикът тогава е бил водещ в BBC Radio 2 и Channel 4. Освен това е имал много роли в холивудски филми. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Във видеоклип, споделен в социалните медии, актьорът отрече тези твърдения. Освен това ги определи като "изключително груби и агресивни нападки".

Според статията на The Times първият инцидент се е случил през 2006 г. Тогава Бранд е бил на 30 години и е работил като водещ на предаването Big Brother's Big Mouth по Channel 4 и като радиоводещ по BBC.

Жената, която го обвинява, твърди, че по това време е била на 16 години. Според нея на първата им среща Бранд е казал:

"Не ми пука дори да си на 12 години..."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жената обвинява Бранд, че веднъж е свалил презерватива си по време на секс без нейно знание, както и за проявена агресия.

"Той просто ме задушаваше и не можех да дишам, отблъсквах го, а той изобщо не се отдръпваше. В крайна сметка се наложи да го ударя много силно в корема, за да се отдръпне. Плачех, а той каза: "О, все пак исках само да видя как се разтича спиралата ти".

Британският актьор и комик Ръсел Бранд е бивш съпруг на певицата Кейти Пери, чийто брак продължи две години.