През пролетта миналата година Шарън Стоун публикува биографичната си книга „Красотата да живееш два пъти“, в която разказва шокиращи подробности от миналото си. В нея актрисата споделя, че е била подлагана на сексуален тормоз от дядо си и е била бита с колан от баща си. В интервю за списание „Rake“ тя разказа малко повече за това.

Стоун не само не е получила помощ, след като се е оплакала, а дори са ѝ казали, че е по-добре да си мълчи.

„Да очакват от мен да съм перфектно дете, което не се оплаква и което винаги върши нещата правилно, беше скучно“, каза тя за списанието. „Но да не споделям какво ми се случва и да съм зависима изобщо не беше здравословно.“

Освен физическо насилие, баща ѝ е упражнявал и емоционално. Опитвал се е да контролира всички аспекти от живота ѝ, включително бъдещата ѝ кариера.

Още от ученическите си години Шарън е много красива, но също така е и изключително умна. По тази причина баща ѝ изисква от нея да мисли за професия, в която ще може да използва интелекта си.

„Нещата, които правех и резултатите ми от тестовете за интелигентност караха баща ми да иска да бъде инженер“, разказа актрисата. „За него беше ужасна мисълта, че ще правя нещо, което е свързано с външния ми вид.“

За да му направи напук, Шарън Стоун става модел и актриса. През 1980 г. Уди Алън я взима във филма си „Спомени от звезден прах” и Шарън Стоун става световноизвестна. През 1992 г. излиза трилърът „Първичен инстинкт“, който превръща Шарън Стоун в най-големия секссимвол на 90-те.