На 30 март от печат ще излезе автобиографичната книга на Шарън Стоун The Beauty of Living Twice („Красотата да живееш два пъти“). По този повод в списание Vanity Fair бе публикуван откъс, от който научаваме пикантни подробности за третирането на актрисите в Холивуд като секс кукли.

В един от случаите например неназован продуцент е настоявал тя да спи с актьор, за да може сцените в съвместния им филм „да имат по-добра химия“.

Снимка: Getty Images

„Той ми сподели, че навремето е спал с Ава Гарднър със същата цел и филмът се е получил много добре. Само мисълта как е правил секс с нея ми бе достатъчна, за да го прекъсна“ – пише 63-годишната Шарън Стоун.

„Този актьор не може да заснеме и една сцена без грешки, а сега искаш да спя с него, за да стане по-талантлив. Никой не е толкова добър в леглото, че да го направи актьор. Просто трябва да вземете друг на негово място“ – отговаря актрисата на продуцента и твърди, че след това е била белязана в Холивуд като „трудна“.

Бившият мениджър на Стоун й казал, че никой няма да я вземе във филма си, защото не иска да спи с шефовете. Актрисата припомня в книгата си за режисьор, който наистина е отказал да я наеме, защото тя не искала „да седне в скута му“. Шарън се оплакала за това във филмовото студио, но те не предприели нищо.

Номинираната за "Оскар" актриса („Казино“, 1995 г.) споделя детайли и за филма „Първичен инстинкт“, превърнал я в звезда. За да участва в лентата, тя се е борила със зъби и нокти. Мениджърът й почти насила е взел копие от сценария, след което е звънял всеки ден в продължение на 7-8 месеца на режисьора Пол Верховен, за да я вземе на пробни снимки.

„Вече бях снимала „Зов за завръщане“ (1990) с Пол, но Майкъл Дъглас не искаше да си партнираме. Все пак аз бях никой в сравнение с него, а „Първичен инстинкт“ беше рисков проект. Накрая Пол склони да ме снима за кастинга и когато 12 други актриси се отказаха от ролята, Майкъл се съгласи да играе с мен“ – разказва Шарън Стоун и пояснява, че сега с Дъглас са приятели и че от него е научила много за професията.

Снимка: Getty Images

Разбира се, актрисата разказва в книгата си и за най-известната сцена от филма, когато героинята й, без бельо, си кръстосва краката по време на разпит.

По време на снимките й казали „Бялата рокля отразява светлината и се вижда, че имаш бельо. Трябва да свалиш гащите, за да е реалистично“. При тези думи Стоун ударила шамар на режисьора, но все пак заснела сцената без бельо. 

След първата прожекция на филма тя казала на Верховен, че адвокатът я посъветвал да заведе дело срещу студиото и да спре премиерата. Режисьорът отвърнал, че това няма как да стане.

„Мислих дълго и се отказах от съдебна битка. Нямаше да е коректно към филма и към героинята да премахнем тази сцена“ – споделя Шарън Стоун.