В новия епизод на „Вкусът на България“ тази събота (6 април) от 11:00 ч. зрителите на bTV ще видят още едно от цветните и различни лица на неповторимия Пловдив.

Водещата Мария Жекова ще ги разходи из живописния квартал „Капана“ в стария Пловдив, запазил духа на отминалите времена и в същото време толкова модерен и жив. Точно тук ще стане ясно кой е любимият десерт на Мария от детството, както и защо улиците в Капана са най-лъскавите в града. В антикварна книжарница тя ще открие отдавна търсена книга със забравени кулинарни съкровища.

Вълнуваща среща с дама от стар пловдивски род ще разкрие любопитни факти от ежедневието на големите градски фамилии, като какви празници са отбелязвали и с какви кулинарни изкушения са подслаждали живота си. Зрителите ще научат още за историята на домашната юфка, за търговията с подправки и как се приготвя пловдивски аероконяк. Освен всичко това, За всички пред екраните Мария ще разкрие и тайната на специалитета „тюрлю гювеч“, който е божествено вкусен, въпреки нарицателното си име.

Вдъхновена от богатата кухня на Пловдив, белязана от различните етноси, населяващи района, водещата на „Вкусът на България“ ще приготви пред камерата абсолютно нестандартна и ароматна рецепта с леща.